Tužilac demantovao

Nije proširena istraga o ubistvu Ivanovića

21:00, 04.01.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Kosovski tužilac Sulja Hodža reagovao je u kratkom roku na navode prištinskih medija da je proširena istraga o ubistvu Olivera Ivanovića i demantovao i tu tvrdnju, kao i tvrdnju da su to učinili na osnovu izvještaja neke strane službe.

Hodža je u izjavi za Insajder demantovao navode pojedinih medija da je Specijalno tužilaštvo Kosova donijelo odluku o proširenju istrage ubistva lidera Gradanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na osnovu izvještaja jedne strane službe.

On je, međutim, potvrdio da je tužilaštvo dobilo određene informacije, ali ne od neke službe, kako su prenijeli mediji, već od portala Arbresh.info.

"Tačno je da smo dobili informacije, radim sa istraživačima na provjeri. Tužilaštvo još nije donijelo odluku o proširenju istrage, jer za sada nemamo dovoljno dokaza", rekao je Hodža za Insajder.

RTK na albanskom jeziku je danas prenio da je kosovsko Specijalno tužilaštvo proširilo istragu o ubistvu Ivanovića poslije informacija koje su, navodno, dobijene od jedne strane obavještajne agencije.

Kako je prenijela ta TV, Hodža je rekao da su od te agencije dobijeni izvještaj i slike koje će biti dio predmeta istrage ubistva Ivanovića.

U izvještaju koji je dobijen od arbresh.info tvrdi se da je grupa koja je ubila Ivanovića sastojala od pet osoba i da su one, kako se navodi, "dovedene u vezu sa Vozdovačkim klanom i angažovane su od srpske tajne službe", navodi se u tekstu RTK.