Požarevac

Nije moguće utvrditi da li je za smrt trudnice odgovoran virus

  • 10.04.2021. 15:54

Tridesetdvogodišnja trudnica, koja je bila pozitivna na virus korona, preminula je u bolnici u Požarevcu, dok je u Kraljevu umrla djevojka od 24, koja je patila od cerebralne paralize.

Iz Opšte bolnice Požarevac su naveli da je trudnica bila pozitivna na virus korona ali da nije moguće tvrditi da je njena smrt sa tim povezana.

"Po hitnom postupku pregledao ju je ginekolog, kardiolog, radiolog i hirurg. Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja čira na želucu. Ona je preminula ubrzo po okončanju operacije", ističe se u saopštenju.

Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Pacijentkinja, majka petoro djece, bila je u četvrtom mjesecu trudnoće, prenose beogradski mediji.

Djevojka koju su u invalidskim kolicima preminula je danas u kovid ambulanti Doma zdravlja u Kraljevu. Roditelji su je doveli na pregled jer je danima imala visoku temperaturu, rekla je za RTS direktor te zdravstvene ustanove Mirjana Krčevinac.

Prvi antigenski test je bio negativan, a nakon što je urađen i pi-si-ar test devojka je preminula u ambulanti, najvjerovatnije usljed srčanog zastoja.

Nakon testiranja uzorka pi-si-ar metodom znaće se da li je devojka, inače veoma lošeg opšteg zdravstvenog stanja usled duge i teške bolesti, bila zaražena virusom.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок