Niš

Nije mogao da sačeka da prođe voz, pa autobusom punim putnika prošao pored spuštene rampe

  • 11.12.2019. 22:25

Spuštene obje rampe na pružnom prelazu puta koji vodi prema Prvoj Kutini nadomak Niša, nije spriječila vozača “Niš-ekspresa” da u srijedu, oko 13.30 časova, autobusom punim putnika, pređe prugu. Kako prenose Južne vesti, prema svjedočenju Nišlijke Biljane Krstić, prije autobusa, isto su, nažalost, učinili i vozači brojnih automobila.

– Rampa je bila dugo spuštena zato što smo čekali da prođe i drugi voz – ispričala je Krstićeva.

– Neki su se unervozili, riješili su da rizikuju i nisu htjeli da čekaju pa su prolazili. Zvala sam policiju, ali mi oni nisu ništa konkretno odgovorili.

Ovaj snimak uznemirio je Nišlije i podsjetio ih na stravičnu nesreću od crnog, 21. decembra prošle godine, kada je na pružnom prelazu u Donjem Međurovu voz prepolovio autobus “Niš-ekspresa”.

U autobusu smrti stradalo je osam putnika – troje na licu mjesta, dvoje tokom operacije u Kliničkom centru i još dvoje nekoliko dana kasnije. Pet mjeseci poslije nesreće, preminula je tada teško povrijeđena šesnaestogodišnja djevojčica.

Pružni prelaz kod Donjeg Međurova, u vrijeme nesreće, bio je bez rampe, pa je prelazak preko pruge koja ima branike još neodgovorniji potez i prema sebi i prema drugima.

Pročitajte još: