Vlada Srbije

Nije izdata nijedna dozvola za izvoz naoružanja u Jemen

  • 17.09.2019. 13:26

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije saopštilo je da nije izdata nijedna dozvola za izvoz naoružanja, vojne opreme, niti robe dvostruke namjene u Jemen, kao ni u bilo koju drugu zemlju pod sankcijama međunarodne zajednice.

Ministarstvo se oglasilo povodom informacija i optužbi koje su se u posljednjih nekoliko dana pojavile u pojedinim elektronskim i štampanim medijima u vezi sa navodnim izvozom oružja u Jemen proizvedenog u Srbiji.

U saopštenju iz Ministarstva navodi se da Srbija, kao jedan od većih proizvođača i izvoznika naoružanja i vojne opreme u regionu, ni na koji način ne može snositi odgovornost za to kako će zemlja krajnje destinacije dalje postupati sa uvezenom robom.

Iz Ministarstva napominju da su sve destinacije izvoza srpskog naoružanja i vojne opreme navedene u godišnjim izvještajima o izvozu i uvozu koje Vlada Srbije usvaja, a dostupni su na sajtu Ministarstva /www.mtt.gov.rs/.

"S tim u vezi podsećamo na činjenicu da je Srbija, po transparentnosti u izveštavanju već niz godina visoko kotirana, među prvih pet zemalja u svetu, na listi Barometar transparentnosti koju izrađuje i objavljuje organizacija `Smol arms survej` /Small Arms Survey/, sa sedištem u Ženevi", podsjeća Ministarstvo.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.