Marko Đurić

Neuspjeh onih koji su pozivali na bojkot: Velika pobjeda Srba na Kosmetu

21:30, 19.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Srpski kandidati u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije ostvarili su ubjedljivu pobjedu na vanrednim izborima za gradonačelnike, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je istakao da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine i u apsolutnim brojevima i pojedinačno, kao politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji. 

On je istakao da je ovo velika pobjeda Srba na Kosovu i Metohiji, veliki uspjeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države. 

"Naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji svojim glasovima sačuvali su ognjišta, pokazali su odgovornost prema državi Srbiji i beskrajnu ljubav i spremnost da se i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna politika koju su danas podržali", naveo je Đurić. 

Prema njegovim riječima, ovo je propast i neuspjeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih činilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama u kojima preko 90 odsto građana čine Srbi, preuzmu kontrolu nad sjeverom. 

"Večeras se kao rijetko kad potvrdila poslovica da 'Samo sloga Srbina spasava'", naveo je Đurić.