Marko Đurić

Neuspjeh onih koji su pozivali na bojkot: Velika pobjeda Srba na Kosmetu

  • 19.05.2019. 21:30

Srpski kandidati u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije ostvarili su ubjedljivu pobjedu na vanrednim izborima za gradonačelnike, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je istakao da je Srpska lista u Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku ostvarila veći i bolji rezultat nego 2017. godine i u apsolutnim brojevima i pojedinačno, kao politička organizacija Srba na Kosovu i Metohiji. 

On je istakao da je ovo velika pobjeda Srba na Kosovu i Metohiji, veliki uspjeh u borbi za jedinstvo sa državom Srbijom i u borbi za jedinstvo same države. 

"Naši sunarodnici na Kosovu i Metohiji svojim glasovima sačuvali su ognjišta, pokazali su odgovornost prema državi Srbiji i beskrajnu ljubav i spremnost da se i u nemogućim uslovima prepoznaju šta je odgovorna i ozbiljna politika koju su danas podržali", naveo je Đurić. 

Prema njegovim riječima, ovo je propast i neuspjeh onih koji su pozivali na bojkot ovih izbora, nekih neodgovornih činilaca u Srbiji i propast nastojanja Prištine da kandidujući Albance u sredinama u kojima preko 90 odsto građana čine Srbi, preuzmu kontrolu nad sjeverom. 

"Večeras se kao rijetko kad potvrdila poslovica da 'Samo sloga Srbina spasava'", naveo je Đurić. 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)