Subotica

Nestala 37-godišnja Renata - muž očajan: Ona je psihički loše, bojimo se da joj se nešto nije dogodilo

  • 08.05.2021.11:28

Renata Šipoš (37) iz Subotice, majka jednoipogodišnjeg dječaka, nestala je u ovom gradu u utorak, nakon što je otišla da kupi majci lijekove.

Tog dana ponašala se, kako navodi njen suprug Arpad, sasvim uobičajeno, rekavši mu, pred izlazak iz kuće, da žuri.

- Tog dana kad je otišla, žurila je, sin nam je zaspao, bilo je oko 12.30 sati. Htjela je da krene, objasnila mi je da ide da podigne mami penziju i lijekove i poslije se nije vratila - započinje Arpad, dodajući da je Renatin nestanak prijavio prije tri dana.

Majka joj je nepokretna, šlogirana, ima stent i uzima puno lijekova, a inače živi sa nama. Renata je odnijela zdravstvenu knjižicu svoje majke i moju ličnu kartu da riješi nešto za roditeljski dodatak. Sad je i njena majka u problemu jer ostaje bez lijekova koji su joj hitni - napominje Arpad.

Kako kaže, zvao ju je poslije njenog odlaska, javila se na kratko, rekla da je otišla u drugu kuću koju ima tu u Subotici, da je tamo, da čisti nešto...

- To je bilo u utorak oko 20.30 sati. Poslije toga joj je telefon bio isključen. Tamo su je komšije vidjele posljednji put prije tri dana. Išli smo sa inspektorom da je tražimo, ali ništa. Ona je psihički loše, liječila se od alkoholizma godinama, uzima i dalje lijekove za to. Bojimo se da joj se nešto nije dogodilo. Tražimo neki znak da je dobro... Niko je nije vidio, svakog prijatelja sam pozvao, tražim je i ja, traži je policija... - očajan je njen suprug.

Arpad ističe da su bili u dobrim odnosima, jedino je prije mjesec dana popila, osim toga, nisu imali nikakvih problema.

Renata je, navodi njen suprug, kada je tog dana odlazila od kuće, na sebi imala belu majicu, crne pantalone i crne cipele, naočare za sunce, sivu sportsku torbu i jaknu.