Izbori na Kosmetu

Neregularnosti na više desetina biračkih mjesta

  • 06.10.2019. 13:25

Na više desetina biračkih mjesta na Kosovu i Metohiji primijećene su neregularnosti, saopšteno je iz nevladine organizacije "Demokratija u akciji", čiji aktivisti prate vanredne parlamentarne izbore.

Najviše propusta se odnosi na nemogućnost birača da pronađu svoje ime u biračkom spiku, zatim na glasanje uz pomoć pratioca, dovoženje birača do biračkih mjesta i na "sve veće pritiske na birače".

Iz ove organizacije kažu da će o svemu ovome naknadno iznijeti podatke.

Pojedini Srbi u Metohiji, koji su na prethodnim izborima bili u biračkim spiskovima, danas su imali problema da ostvare svoje pravo i glasaju, jer članovi biračkih odbora nisu mogli da ih pronađu u spiskovima.

"Srbi koji su na ranijim glasanja bili na biračkom spisku i koji žive u opštini Klina, u selima Vidanje i Bica, imaju velikih problema, jer ih trenutno nema na biračkim spiskovima", rekao je za Prvu televiziju predsjednik privremenog organa Opštine Klina Božidar Šarković.

Prema podacima Centralne izborne komisije, do 11.00 časova na izbore je izašlo 9,64 odsto upisanih u birački spisak, što je za 25.000 birača više u odnosu na izbore 2017. godine. 

Тагови:
  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок