Dobrosav Gavrić nije jedini pucao

Nepoznata pozadina ubistva Arkana, u hotelu bio i misteriozni muškarac

  • 11.02.2020. 10:44

Dobrosav Gavrić (43) nije jedini pucao u Željka Ražnatovića Arkana (48) i dvojicu njegovih prijatelja, u hotelu "Interkontinental" 15. januara 2000. godine, kao što je utvrđeno zvaničnim vještačenjem, kaže izvor iz srpskog pravosuđa upoznat sa slučajem.

Na licu mjesta nađene su čaure iz dva oružja, a sumnja se da je, osim Gavrića, pucao još neko, navodi izvor.

- Po zvaničnoj verziji, Arkan i dvojica njegovih prijatelja ubijeni su iz pištolja marke CZ 99, kalibar duga devetka, ali su na mjestu zločina bile i čaure iz drugog oružja, koje nisu vještačene - navodi sagovornik.

Zvonko Mateović, Arkanov tjelohranitelj, tvrdio je na suđenju da je pored Dobrosava Gavrića, koji je osuđen kao direktni izvršilac zločina, u Ražnatovića i njegove prijatelje Milenka Mandića Mandu (44) i Dragana Garića (47) pucao još jedan napadač, čiji identitet nikad nije otkriven.

- Tog 15. januara 2000. on je sa Arkanom, njegovom suprugom Svetlanom i njenom sestrom Lidijom došao u butik u hotelu. Puno je ljudi prilazilo komandantu. Negdje oko 17 sati začuo je pucnjeve. Skočio je sa fotelje i vidio kako Gavrić puca u Mandu, a ranije je već čuo dva-tri pucnja. Vidio je Gavrića da iz pištolja sa rastojanja od oko pola metra puca Mandi u glavu, a stajao je iznad žardinjere i stuba. Potom je ispalio još dva-tri metka u Garića. Garić je ustao da bježi, ali Gavrić je pucao u njega. Gavrić se okrenuo, prošao pored klavira i krenuo ka izlaznim vratima. U tom momentu Mateović je pucao i pogodio Gavrića koji se zadesio kod pulta i bio u povijenom položaju, okrenut recepciji - navedeno je u iskazu Arkanovog telohranitelja.

On je izjavio da se potom vratio u butik kod Cece i uzeo pištolj. Rekao joj je šta se desilo, pa su svi su otrčali do separea.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    Серија: Ел Чапо (16+)