Nenad Popović 

Putin će podržati Beograd po pitanju Kosmeta 

  • 27.12.2018. 12:39

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović rekao je da od predsjednika Rusije Vladimira Putina, tokom posjete Beogradu 17. januara, Srbija može da očekuje punu podršku suverenitetu i integritetu Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Popović je istakao da je Putin mnogo puta rekao da će Rusija podržati svaki kompromis koji je zasnovan na Rezoluciji 1244 i Ustavu Srbje. 

"Možemo da očekujemo i podršku svim Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji da ostanu tu da žive", rekao je Popović za TV "Pink". 

On je dodao da će tokom posjete biti na stolu i mnogo ekonomskih sporazuma, te da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić lično angažovan oko toga. 

Popović navodi da će biti potpisano i nekoliko sporazuma i u oblasti inovacija i digitalizacije, istakavši da je Putin i u Rusiji to stavio na prvo mjesto i da lično predsjedava državnoj komisiji za inovacije i digitalizaciju. 

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Popović je ocijenio da je Briselski sporazum sahranjen i da od njega nije ništa ostalo. 

"Srbija je, zaista, bila veoma kooperativna, sve je ispunila što je dogovoreno, dok Albanci nisu bukvalno ništa nisu uradili. Tako da se ta koordinacija iz EU obesmislila. Rekao sam posle uvođenja taksi i formiranja tzv. vojske Kosova, što je protivno Rezoluciji 1244, da Srbija treba da poništi sve odluke iz Briselskog sporauzma", rekao je Popović. 

On je naveo da je jedini način da se nađe prihvatljivo rješenje za sve - da se uključe velike sile - SAD, Rusija Kina, ali i EU. 

"EU ne može da bude moderator pošto nema tu jačinu. Treba težiti rešenju koje je po Ustavu Srbije i međunarodnim pravnim dokumentima. Osnova je Rezolucija 1244 i tu može da se nađe veliki kompromis za Albance koji veoma loše žive", istakao je Popović. 

On smatra da je projekat samostalnog Kosova, koje su zapadne zemlje deklarisale još prije 10 godina, potpuno propao i da se tamo živi najlošije u Evropi, a možda i u svijetu. 

"To nije država već lažna država, gde caruje kriminal i dileri drogom, kao i oni koji se bave trafikingom ljudi. Mora se naći komoprmis. Želimo da Kosovo i Metohija bude ekonomski razvijeno, ali samo ako se nađe kompomis po Ustavu i Rezoluciji 1244", naveo je Popović.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић