Nema šale: U Srbiji uhapšeno 28 osoba zbog kršenja zabrane kretanja

  • 20.03.2020. 15:49

Na području Južnobačkog okruga, novosadska policija je uhapsila 28 osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Čak 26 osoba je zatečeno na ulicama Novog Sada, Vrbasa, Bečeja, Beočina, Temerina, Bača i Žablja, kao i na auto-putu, u vrijeme zabrane kretanja na javnim mjestima. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim javnim tužilaštvima.

Zbog nepoštovanja mjera samoizolacije, policija je odredila zadržavanje do 48 sati i dvojici meštana Vrbasa i Bača. Jednom od njih, sudija za prethodni postupak odredio je pritvor, do 30 dana, a drugom je izrečena mjera zabrane napuštanja stana.

Zbog postojanja osnova sumnje da su učinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, tako što su boravili na javnim mjestima, suprotno propisima o ograničenju i zabrani kretanja, protiv još jedanaest osoba biće podnijete krivične prijave, u redovnom postupku.

Тагови: