Aleksandar Vučić

Nema razgovora dok se ne ukinu takse

  • 29.12.2018. 13:20

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema sile u svijetu koja će da ga natjera da razgovara sa Prištinom o bilo čemu dok se takse od sto odsto na robu iz Srbije ne povuku, pa da ga lično pozove i američki predsjednik Donald Tramp.

"Dok sam predsjednik neću da dozvolim da Srbiju gaze. Povucite takse, pa ćemo da razgovaramo, da se vratimo na Zajednicu srpskih opština, da ispunite sve što ste preuzeli", poručio je Vučić.

On kaže da Priština polako dovodi Beograd do ivice da nešto mora da učini i reaguje.

Čak i ukoliko Priština prekine platni promet, kaže Vučić, srpski narod na Kosovu i Metohiji nikada neće ostati bez novca i država Srbija će naći način da isplati plate.

"Vidimo da ovo ludilo nije izlječivo. Upravo zato se pripremamo za najteže scenarije. Naši ljudi treba da budu sigurni da će Srbija naći način da im pomogne, isplati plate i penzije. Situacija je teška i ozbiljna, ali naše je da se borimo", rekao je Vučić.

Istakao je da su poslije novih prištinskih mjera o taksama na strane brendove iz Srbije pale u vodu sve laži albanskih političara sa KiM da su za mir i dijalog.

On je u Vranju izjavio da Hašim Tači i Ramuš Haradinaj vode koordinisanu igru, jer Tačijev savjetnik kaže da navodno treba razmotriti ukidanje prethodnih taksi, a onda i njegovi poslanici, kao i svi ostali, glasaju za uvođenje novih.

Vučić kaže da nema razloga za strah Srba u Vranju zbog priča Albanaca da će "stići do Vranja i Niša".

"Da li su to njihove želje i planovi - jesu, da li smo demografski ugroženi - jesmo, ali i oni su demografski prisutni u Preševu i Bujanovcu", rekao je Vučić.

Govoreći o ekonomiji, Vučić je rekao da se vode pregovori sa jednom stranom kompanijom, svjetskim gigantom, koji bi mogao da investira u Srbiju, te da bi to bila najveća investicija u Srbiji u posljednjih 30 godina.

Nije rekao o kojoj kompaniji je riječ, ali je istakao da je to kompanija čiji bi izvoz iz Srbije bio veći od četiri milijarde evra, što je 10 odsto BDP-a.

"Krenuli smo u razgovore sa predstavnicima kompanije i znaćemo u aprilu. To bi bila najveća, najvažnija i najmoćnija investicija za ceijlu Srbiju", naveo je Vučić.

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.