Alarmantno

Neko redom truje pse, za 14 dana 11 pojelo otrov, sedam uginulo

  • Извор: Телеграф
  • 25.08.2021. 20:38

U Kosovskoj Mitrovici nastavlja se serija trovanja pasa lutalica.

Tri dana zaredom bačeni su otrovi na više lokacija gdje svakodnevno boravi veliki broj djece, kao što je dvorište Tehničkog fakulteta, park kod Osnovne škole “Branko Radičević”, itd. I pored svih upozorenja onih koji te otrove uklanjaju da su izuzetno opasni ne samo po životinje već i ljude, naročito djecu, trovanje se nastavlja. Građani su revoltirani. Iako i njima smeta toliko prisustvo pasa lutalica na ulicama, poručuju da ovakav način koji sve ugrožava, nije rješenje, navodi Radio kontakt plus.

Inače, prema evidenciji Udruženja za zaštitu životinja “Šapa”, od 12. avgusta otrovano je 11 pasa, od čega je sedam uginulo, a da spasu četiri, članovi udruženja i dalje se bore. Iz udruženja sumnjaju da je ova brojka konačna, jer vjeruju da ima još pasa koji nisu pronađeni.

Prema riječima Dajane Gočmanac, situacija je alarmantna, jer su se trovači usmjerili i na vlasničke pse, pa otrov bacaju i u privatna dvorišta.

– Prvo ti smetaju psi zato što ujedaju, onda ih mi pošaljemo na drugo mjesto da ne budu tu. Onda ti smetaju što laju. Sad ti smetaju i vlasnički. Sad je u pitanju opšte trovanje, gdje nije bitno gdje je i čiji je pas, samo da ih je manje. I to je jako jeftin metod, a za naše živce, srca i džepove skupo. Za njihove jeftino. Otrovali su nekoliko pasa u dvorištu privatne kuće. Tone hidrogena trošimo, ne bi li spasili te pse – kaže za Radio Kontakt Plus, Dajana Gočmanac i dodaje da su zbog najnovijeg talasa trovanja pasa, članovi Udruženja “Šapa” podnijeli krivičnu prijavu Kosovskoj policiji.

Jedna od revoltiranih građanki je i Isidora Komadina, koja je svoje nezadovoljstvo podijelila na društvenim mrežama, u nadi da će to stići do nadležnih organa i da će se ovaj problem u dogledno vrijeme riješiti.


Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.