Nakon sjednice Sabora SPC

Neizvjesno rješenje za pitanje Kosova

20:08, 13.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je da su na današnjem sastanku u Patrijaršiji u Beogradu konstatovali da je veoma neizvjesno kako će se riješiti pitanje i naći rješenje za Kosovo i Metohiju, ali da neće posustati u odbrani.

"Borićemo se, nećemo posustati u odbrani, koliko ćemo uspeti vidjećemo", rekao je patrijarh srpski.

Thumbnail

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je današnji sastanak bila prilika da se najotvorenije razgovara o svim pitanjima i da je dobro i korisno da se na ovom nivou vodi dijalog i razgovor i da se utvrde zajednički stavovi bez kojih ne može da se riješi nijedno važno pitanje. 

"Vidio sam iskrenost u diskusiji. Pristup koji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je jasan, nije ostavljao dileme, kao ni zaključci što nisu ostavili dileme", rekao je Dodik. 

Thumbnail

Vučić je poručio da će nastaviti da se bori kako bi se izvuklo maksimalno za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali da neće pristajati na bilo kakve ucjene i zahvalio patrijarhu, episkopima i Dodiku. 

"Složili smo se da treba da poštujemo različitosti ali i o našim međusobnim odnosima. Govorili smo i o odnosima sa Republikom Srpskom. Govorili smo i o tome da svakoga dana gubimo mnogo ljudi u Srbiji i da su to stvari o kojima moramo da radimo", rekao je Vučić. 

U zgradi Patrijaršije Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Beogradu održana je sjednica redovnog godišnjeg zasjedanja Svetog arhijerejskog sabora.

Pogledajte snimak pres konferencije!