Aleksandar Vulin

Nebo Srbije čuvano, zemlja mirna i bezbjedna

  • 01.01.2019. 09:46

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović dočekali su Novu godinu sa dežurnim jedinicama lovačke avijacije angažovane u sistemu protivvazduhoplovne odbrane na aerodromu "Batajnica".

Vulin je istakao da je nebo Srbije noćas bilo slobodno i čuvano zahvaljujući upornosti, samoprijegoru, požrtvovanju i profesionalizmu svih pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane /RViPVO/, saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

"Možemo da kažemo da je naše nebo slobodno i da je Srbija mirna i sigurna. Neke druge zemlje dopuštaju da njihovo nebo čuvaju druga vazduhoplovstva, ali naše slobodno nebo čuvaće srpski avioni, piloti i srpska protivvazduhoplovna odbrana", rekao je Vulin. 

On je poželio svim pripadnicima Vojske Srbije da 2019. bude godina daljeg razvoja i jačanja Vojske Srbije, ali i godina mira, stabilnosti i bezbjednosti. 

General Mojsilović izrazio je veliko zadovoljstvo što je večeras u borbenoj jedinici 204. vazduhoplovne brigade, u kojoj je prikazan rad u povišenom stepenu pripravnosti lovačke pare. 

Pilot u dežurnoj jedinici kapetan Nebojša Radojković, naglasio je da ta jedinica neprekidno radi u sistemu dežurnih snaga za zaštitu vazdušnog prostora Srbije - 24 časa dnevno, sedam dana nedjeljno i 365 dana godišnje. 

Vulin i Mojsilović posjetili su dežurne jedinice lovačke avijacije Srbije u pratnji komandanta RViPVO general-majora Duška Žarkovića.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм