Ana Brnabić

Ne plaše me prijetnje vješalima i motornim testerama, neću podnijeti ostavku

  • 27.03.2019. 16:10

Premijer Srbije Ana Brnabić odbacila je zahtjev dijela opozicije okupljenog oko protesta "Jedan od pet miliona" da ona i državni vrh podnesu ostavke, istakavši da neće pristati na ultimatume i ucjene.

Brnabićeva je rekla da neće razmatrati zahtjev učesnika protesta "Jedan od pet miliona" da do 13. aprila podnese ostavku zato što to traže ljudi "koji demokratiju žele da ospore nasiljem na ulicama, vešalima i motornim testerama". 

Ona je novinarima u Kragujevcu rekla da zahtjev za smjenu smatra "ultimatumom". 

"Nisam se uplašila ni vješala, ni prijetnji, ni motornih testera. Mi poštujemo demokratiju", istakla je Brnabićeva. 

Ona je rekla da je Srbija društvo pristojnih i normalnih ljudi, dodavši da nikada neće pristati na ultimatume "nasilnika i fašista", prenijeli su beogradski mediji. 

"Moj odgovor na taj zahtjev je - ne. Ne moraju da čekaju do 13. aprila, već mogu koliko danas popodne da nastave da nam prijete da će da blokiraju zgradu Vlade Srbije ili moju kuću zato što ni na kakve ultimatume nećemo pristati", navela je Brnabićeva. 

Predstavnici Saveza za Srbiju nedavno su pozvali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Brnabićevu i predsjednika Skupštine Srbije Maju Gojković da podnesu ostavke i za to im dali rok do 13. aprila, kada će, kako su najavili, organizovati veliki protest u Beogradu.

Тагови: