Aleksandar Vučić 

Ne možemo računati na racionalne poteze Prištine

  • 21.11.2018. 21:36

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je poslije sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, povodom odluke Prištine o povećanju takse na 100 odsto za srpske proizvode, da je suštinski donesena zabrana protoka robe.

Vučić je naveo da je na sjednici svako dobio zadatak i da očekuje da će se Vlada sutra obratiti svim vladama zemalja članica Savjeta bezbjednosti UN i zemalja EU i da će navesti činjenice o kršenju Cefta sporazuma i SSP-a. 

"Dogovorili smo da svi nadležni budu u punoj pripravnosti za slučaj bilo kakvog daljeg iracionalnog i sumanutog ponašanja prištinskih organa vlasti. Svi su dobili zadatke i u vezi sa tim preduzimaće mere. Moraćemo da preduzmemo raznovrsne mere da bismo upoznali svet o onome što se čini i da bismo pomogli našem narodu na Kosovu i Metohiji", istakao je Vučić. 

On je rekao da odluka Prištine nije civilizacijska, niti razumna, te da se ne može računati na racionalne poteze Prištine u budućnosti. 

"Zbog toga Srbija pokazuje strah i brigu, ne zato što je slaba, već zato što brine za očuvanje mira", napomenuo je Vučić. 

On je poručio da Srbija neće uzvraćati sličnim mjerama jer želi da ostane pouzdan partner svima, te istakao da je garant za bolje odnose slobodan protok roba, ljudi, kapitala i usluga.
 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.