Tragedija u Inđiji

"Ne mogu baba gore mi noge": Posljednje riječi mališana koji je izgorio u požaru

  • 19.02.2019. 08:21

P. Batak (9) izgorio je u požaru koji je juče popodne izbio u štali u ekonomskom dijelu dvorišta porodične kuće dječaka u selu Ljukovu kod Inđije!

Kako se saznaje, juče je u domu porodice Batak izbjegnuta još veća tragedija jer su u trenutku izbijanja požara u štali bila i dva mlađa brata dečaka, od pet i sedam godina, kao i jedan drug.

"Dječak i njegova braća bili su juče sami kod kuće. Majka je bila na poslu, a otac je otišao u selo, isto poslom. Sa dječacima je bila rođaka, koja im je baka, ali ne rođena. Djeca su otišla u štalu da se igraju, a pridružio im se još jedan dečak iz komšiluka", kaže komšinica porodice.

Prema njenim riječima, mališani su se igrali na vrhu štale, u dijelu gde se čuva sijeno.

"Dječaci su ispričali da je mali P. Batak ponio neku šibicu sa sobom i da ju je palio u sjeniku. U jednom trenutku, sijeno se zapalilo, počelo je da pucketa, a vatra je buknula. Dečaci su počeli da bježe, da se spuštaju niz merdevine. Zvali su i dječaka da bježi sa njima, ali on im je rekao "Čekajte samo da ugasim" - prepričava dramu uplakana komšinica i dodaje da se plamen jako brzo širio, a da je gust, crn dim kuljao iz štale.

Vrisku dječaka, ali i miris plamena primjetila je i baka koja je čuvala njega i njegovu braću i odmah je dotrčala do pomoćnog objekta.

"Nesrećna žena se popela na merdevine iako je vatra kuljala. Htjela je da mu pomogne, da ga izvuče. Čula je njegove jauke i vikala mu da joj da ruku ili da uzme balu sena u naručje i skoči sa njom, samo da se spase. Međutim, on joj je rekao "Ne mogu baba, gore mi noge". Trenutak kasnije, dim je ispunio čitav objekat i dečak je utihnuo. Više se nije čuo - plačući kaže sagovornica.

Komšije porodice Batak juče su se sjurile u njihovo dvorište u namjeri da pomognu.

"Prvo smo čuli neko pucketanje, nalik petardama. Međutim, kasnije smo videli i dim i odmah smo došli do Bataka. Baka je pokušavala da pomogne dječaku, a i neke komšije su odmah počele da gase plamen, ali besuspješno. Utom je došao i dječakov otac Vasa", kaže komšija i nastavlja:

"Kada su vatrogasci na kraju ugasili plamen, on je ušao u štalu i pronašao sina. Jadničak je izgorio do neprepoznatljivosti, ali otac ko otac, nadao se do posljednjeg trenutka da će uspjeti da se izvuče, da će ostati živ. Ovo je nezapamćena tragedija.

Dječakova majka Marijana je za tragediju saznala na poslu.

"Nisu joj odmah rekli da joj je najstariji sin stradao. Međutim, čim je ušla u dvorište, ona je pitala "Gdje su mi djeca?". Tada su joj saopštili najtužniju vijest. Žena je van sebe, kao i svi - kaže sagovornik.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.