Ambasador Srbije u Rusiji

NATO podržava islamiste u BiH i Kosmetu 

  • 11.04.2019. 13:19

Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić rekao je da NATO provodi politiku destabilizacije Balkana i da Alijansa nije garant stabilnosti u regionu.

"Posljednjih 30 godina pokazale su da Alijansa podržava neke veoma opasne projekte, kao što je na primjer `velika Albanija`, a što destabilizuje cijeli Balkan. Još jedan primjer ovakvog ponašanja je podrška radikalnim islamistima, posebno u BiH i na Kosovu i Metohiji", rekao je Terzić za list "Izvestija". 

On je dodao da Beograd nema namjeru da se pridruži Alijansi. 

"Posljedice užasnog NATO bombardovanja i dalje su svježe u našem pamćenju. Srbija je vojno neutralna zemlja i ne želi da se priključi nijednom vojnom bloku, uključujući NATO", rekao je Terzić. 

On je dodao da militarizaciji u Evropi alternative treba da budu miroljubiva koegzistencija različitih kultura i tradicija, dijalog i međusobno razumijevanje. 

Oleg Bondarenko, direktor Fondacije "Progresivna politika", rekao je da ako Albanci na Kosovu odluče da rasporede svoje oružane snage na sjeveru Kosova, u kome je većinsko srpsko stanovništvo, Beograd će morati da pošalje svoje vojnike da zaštiti Srbe. 

"Takav scenario mogao bi da znači početak rata", rekao je Bondarenko. 

On je upozorio da ako NATO snage budu intervenisale u mogućem sukobu, ne može se odbaciti potpuna destabilizacija regiona. 

"Demarkacija teritorija između Beograda i Prištine mogla bi da spriječi takav razvoj događaja, ali će to biti veoma teško sprovesti zbog nespremnosti prištinske strane", rekao je Bondarenko, prenio je TASS.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок