Aleksandar Vulin

Naoružavamo se da bismo sačuvali mir

10:12, 19.07.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vojska Srbije naoružava kako državi niko ne bi prijetio i da sve radi da bi sačuvala mir.

"Kada je Srbija snažna i obučena, niko neće da je dira. Sve što radimo, radimo da bismo sačuvali mir", rekao je Vulin za Radio-televiziju Srbije. 

Vulin je istakao da se puno ulaže u Vojsku i u kvalitet tehnike, dodavši da će do kraja godine Srbija imati novih helikoptera "više nego ikad". 

Govoreći o padu helikoptera "gazela" sinoć kod Aleksinca, Vulin je rekao da nezgode poput te ne mogu da se predvide i da je najvažnije da su piloti zdravi. 

On je rekao da je do nezgode helikoptera došlo prilikom redovne vježbovne aktivnosti i da je letjelica bila ispravna. 

"To se dešava. Eto, prije nekoliko dana su se sudarila dva Bundesverova aviona. /Američki avion/ F-35 je više puta pao", rekao je ministar odbrane Srbije. 

Govoreći Kosovu i Metohiji, on je ocijenio da predsjednika vlade u Prištini Ramuša Haradinaja nervira to što je svakome jasno da kosovska nezavisnost nije gotova stvar. 

"Kada vam zemlja snage kao što je Francuske dopusti da kupite najmodernije oružje, onda znači da ima povjerenje u vas. Takve sisteme ne možete da nađete kod terorista u `Islamskoj državi`", rekao je Vulin. 

Prema njegovim riječima, "Islamska država" je nešto najbliže onome što radi Priština. 

"Priština i Beograd, to vam je kao da poredite `Islamsku državu` i EU", rekao je Vulin.