Najsrećniji snimak Sofije: Prije samo nekoliko mjeseci nije mogla da podigne glavu, a sad jaše žirafu

21:58, 22.12.2020.
Izvor: Telegraf.rs
Preslatka djevojčica Sofija Markuljević (1), koja je ujedinila Srbiju, nekoliko mjeseci se nalazi u Los Anđelesu na fizikalnim terapijama, nakon što je primila skupi lek Zolgensmu. Ona je prva od četvoro djece za koje smo uspjeli da skupimo nevjerovatnih 2,4 miliona dolara.

Njeni mama i tata često nas obraduju snimcima na kojima se vidi kako mala Sofija napreduje i kako postaje sve samostalnija. Vidno je snažnija i sada, za razliku od prije samo 4 mjeseca, može sama da sjedi, da ubacuje loptice u koš, ređa figure po veličini, ali i da - kako vidimo na najnovijem snimku - jaše igračku žirafu.

Nešto kasnije, njen tata Stefan objavio je i fotografiju sa njihovog ručka, na kom Sofija takođe sjedi sama i jede.

Ovakvim snimcima svi su se nadali kada su slali SMS poruke, organizovali bazare i, uopšte, skupljali novac na razne načine.

Njen vidljiv i brz napredak ohrabrio nas je da ne stanemo i da skupimo istu svotu novca za Lanu, Aniku, Minju, a nadamo se uskoro i za malog Olivera.

Inače, Sofija se rodila kao zdravo dijete sa ocjenom 9. Tokom prvog mjeseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mjesecu potpuno prestaje da pomjera ruke. Pedijatar je tada uputio na neurološki pregled.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti lekara, sa dva i po mjeseca je utvrđeno da je u pitanju rijetka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - Spinalna mišićna atrofija tip I.

Da bi Sofija preživela bilo je neophodno da primi lijek "Zolgensma" koji košta nevjerovatnih 2,4 miliona dolara.

I na sreću građani Srbije su se ujedinili, sakupili ga i na taj način spasili dragocjeni život male Sofije.

2.9.2020. Sofija je konačno dobila Zolgensmu.

Sada su sve naše snage usmjerene u to da se skupi i preostali dio novca za Olivera, kako bismo i njega uskoro gledali na ovakvim snimcim.

Malom Oliju možete pomoći na sledeće načine:

Upišimo 848 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human848 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732419-36

Uplatom na devizni račun: 160600000073285198
IBAN: RS35160600000073285198
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal