Najmlađa žrtva korone u Srbiji: Preminuo 26-godišnji mladić

18:11, 13.04.2020.
Izvor: novosti.rs
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Paraćin objavljena je informacija da je u Beogradu preminula osoba 1994. godište iz te opštine koja je pozitivno testirana na virus korona. 

Riječ je o 26.godišem mladiću, mještaninu sela Trešnjevica, koji je imao i druge ozbiljne zdravstvene probleme, a sudeći po starosti, ova osoba je najmlađa sa liste pozitivno testiranih na kovid-19 koja je preminula u Srbiji.

Ovaj mladić je šesta žrtva zaraze korona virusom u paraćinskoj opštini. Protekle sedmice su od posljedica kovida-19 preminule još dvije osobe, 64.godišnji muškarac i 72 godine stara ženska osoba.

Muškarac je imao srčane probleme i podlegao je bolesti u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, a potvrđeno je da je bio pozitivan na koronu. Prema jutrošnjim informacijama, još devet testiranih osoba iz Paraćina su kovid pozitivne, od kojih troje zdravstvenih radnika.

Prema podacima koje je saopštio Ninoslav Erić, predsjednik susjedne opštine Ćuprija, gdje se nalazi i okružni Zavod za javno zdravlje “Pomoravlje”, u Ćupriji je najveći broj uzorkovanih pacijenata u Pomoravlju, 428, slijedi Paraćin sa 244 i Jagodina sa 237 testiranih pacijenata. Erić je objavio da je u Đupriji 145 obolelih od korona virusa, slijedi Paraćin sa 71 licem, Jagodina (54), Svilajnac sa 8, Despotovac sa 3 i Rekovac sa dva oboljela.