Olgica Markanović

Nadriljekarka iz Beograda traži nanogicu: Obećavam, neću da bježim

  • Izvor: Kurir
  • 22.09.2021.10:30

Žena koja se sumnjiči da je medicinskim zahvatima, za koje nije imala dozvolu, pacijentkinjama prouzrokovala trajna oštećenja na licu, juče je u sudnicu dovedena sa lisicama

Suđenje Olgici Markanović, koja je optužena da je u salonu u Beogradu pružala estetske tretmane za koje nije imala odgovarajuće licence, odloženo je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, jer se njena saradnica Jasmina Tasić, koja je takođe optužena, nije pojavila.

Adokat Dragan Palibrk, obavijestio je sud da je Jasmina Tasić u osmom mjesecu visokorizične trudnoće i da je pitanje kada će moći da se pojavi pred sudom.

Saradnica trudna

- Ja sam iz zakonskih i ljudskih razloga predložio dvije stvari, da se postupak razdvoji u odnosu na suđenje Olgici Marković, jer je pritvorski predmet i on traži hitnost. Ono što me je iznenadilo, i tužilac i odbrana su se složili da se pritvor zamijeni kućnim pritvorom, ali sud nije odlučio o tome. Sljedeće suđenje zakazano je za 5. oktobar, a jasno je da moja klijentkinja ni tada neće moći da se pojavi - rekao je za Kurir advokat Palibrk.

Olgica Markanović i njena saradnica, podsjetimo, optužene su da su krivično djelo izvršile od 1. maja 2020. do 1. marta ove godine u neregistrovanom "Medicinsko-estetskom centru Tayas" u Beogradu, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih. Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Osim toga, kako se sumnja, pacijentima su davale nedopuštene inekcije lokalne anestezije "lidokain-hlorida", koje su predstavljale rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije.

Olgica Markanović, koja je u pritvoru od 1. juna kada je uhapšena na graničnom prelazu, pošto je iz BiH pokušala da uđe u Srbiju, juče je dovedena u Prvi sud u pratnji dvojice zatvorskih stražara sa lisicama na rukama. Iako je bilo predviđeno da iznese odbranu, s ozbirom na to da je suđenje odloženo, ona se samo kratko izjasnila o predlogu da bude puštena u kućni pritvor s nanogicom.

- Obećavam da neću da bježim i da ću da se odazivam na sve pozive suda - bilo je sve što je, prema nezvaničnim informacijama, izjavila.

(Kurir)