Na sjednici Savjeta o KiM, vakcinama, kriminalu, jačanju MUP i vojske

  • 06.03.2021. 21:40

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je večeras da su glavne teme sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost bili analiza situacije na KiM, vakcinacija, borba protiv organizovanog kriminala, ali i nabavka nove opreme i naoružanja, radi jačanja MUP-a i Vojske Srbije.

"Imali smo dugu sjednicu, jer smo razmatrali sve goruće probleme sa kojima se Srbija suočava, a koji predstavljaju krupan bezbednosni izazov za zemlju", rekao je Vučić novinarima.

Prva tačka dnevnog reda bila je Kosovo i Metohija, odnosno analiza političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini, imajući u vidu nastavak dijaloga i pritisaka na Srbiju da prizna nezavisnost Kosova, bezbednosne probleme sa kojima se suočavaju građane sprske i drugih nealbanskih nacionalnosti, kao i šta je to što bi moglo da nas očekuje kao potencijalni rizici na KiM.

Druga tačka bile su vakcine i pitanje kako ubrzati proces vakcinacije.

"Kako da se se izborimo protiv lažnih vesti, napada i na vakcine i na proces vakcinacije na kojem insistiraju pojedini mediji i pojedine neodgovorne političke grupacije, a to je krupno bezbednosno i ekonomsko pitanje za zemlju", rekao je Vučić.

On je ponovio da Srbiju jedan dan zaključavanja košta 190 miliona dolara.

Treća tačka ticala se organizovanog kriminala, rekao je Vučić.

Četvrta tačka bila je nabavka nove opreme i tehničkih sredstava, kao i svega što je neophodno za BIA, VOA, VBA I MUP, za borbu korupcije i organizovanog kriminala.

"Naravno i dalje opremanje, jačanje borbene gotovosti vojske, njenih kapaciteta, dodatno naoružavanje kako bismo mogli da predstavljamo ozbiljan odvraćajući faktor za sve one koji bi bilo kada pomislili da je moguće izvršiti agresiju na Srbiju", rekao je Vučić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.