Sjenica

Na Pešteru kod Sjenice održana vojna vježba "Munjeviti udar 2021"

  • 27.06.2021. 17:02

Na privremenom poligonu "Pešter" kod Sjenice održana je združena taktička vježba "Munjeviti udar 2021", u kojoj je učestvovalo više od 2.500 pripadnika Vojske Srbije. Vježbi su prisustvovali predsjednik Srbije Aleksanadr Vučić i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vježba je pokazala borbenu moć, ne samo tenkova, helikoptera, aviona, bespilotnih letjelica i drugih borbenih sredstava u zamišljenoj odbrani zemlje, već je pokazala i snagu države, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nastavićemo ulaganje u našu vojsku. Ne želimo bilo kome da prijetimo, ne interesuju nas sukobi, ratovi, već nas interesuje da uvijek budemo u stanju da odbranimo zemlju i narod - naglasio je Vučić.

Prvi put na nekoj vojnoj vježbi bilo je i 240 heroja sa Košara, koji su 1999. godine branili granice Savezne Republike Јugoslavije.

- Posebno hvala tim junacima koji su branili SR Јugoslaviju. Veliko vam hvala dragi borci za vaše ogromno srce i što ste danas ovdje sa nama - rekao je Vučić.

Ovo je dokaz da je Srbija sve jača i da je ostvarila jedan san, koji je prije 10-ak godina bio nerealan, rekao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, čestitajući na uspješno izvedenoj vježbi.

- Mi se radujemo snazi Srbije, koja je potrebna i nama jer uživamo u tome i isto tako smo svjesni da snažna Srbija izaziva sve one druge da je omalovaže, napadnu, poniže, potcijene, ali napori koji se ovdje ulažu su vidljivi i destimulativni su za svakoga ko misli da je Srbija "lak zalogaj" - poručio je Dodik.


Najveća združena taktička vježba Vojske Srbije u posljednjih nekoliko decenija "Munjeviti udar 2021", završena je danas na poligonu "Pešter" kod Sjenice.

Učestvovalo je više od 2.300 pripadnika jedinica Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije i 63. padobranske brigade Vojske Srbije.

Vježbi je prisustvovao veliki broj stranih vojnih atašea, kao i komandant KFOR-a.

Vježba na Pešteru završena je helikopterskim desantom sa vojnicima, opremom i borbenim sredstvima, a zatim su na ovaj prostor uvedene rezervne snage.




Тагови:
  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    ''Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина