Otpušteni radnik održao obećanje

Na bijelom konju dojahao na posao

16:16, 15.03.2019.
Izvor: Kurir
Thumbnail
Miodrag Stanković Uča, otac petoro djece i nekadašnji vodeći opozicionar u niškoj skupštini vratio se danas na posao poslije tri godine, i to na bijelom konju po imenu Amigo. On kaže da danas nije izveo svojevrsni performans nego je samo ispunio obećanje koje je nekada dao rukovodstvu Sportskog centra "Čair". 

Osnovni sud u Nišu je potvrdio presudu po kojoj Stanković mora da se vrati na posao.

"Poslije tri godine patnje, rukovodstvo firme će morati da me vrati na posao. Sada sam im doneo radnu knjižicu i dokumenta. Ja svoja obećanja ne zaboravljam i poslije tri godine muke na sudu vraćam se na posao. Znate li vi koja je to borba kad’ ti žena ne radi, ti bez posla, a pet predivnih i gladnih usta imaš", kaže Uča koji je nadimak dobio u Osnovnoj školi "Vožd Karađorđe" u Nišu, gde je nekada davno bio učitelj.

Thumbnail

SC "Čair" u svom kompleksu ima pet bazena, teretanu i slično. Stanković se nekada zamjerio rukovodstvu tako da je dobio da potpiše aneks ugovora na radno mjesto koje je trebalo da se ukine.

"Ja sam taj ugovor potpisao i tu je došlo do neshvatljivih stvari. Mene sa petoro dece proglašavaju tehnološkim viškom! Podnosim tužbu Osnovnom sudu. SC "Čair" na čelu sa direktorom Draganom Perićem se žali, ali sud donosi odluku da se vratim na posao. Onda predmet odlazi na sto Apelacionog suda, po žalbi firme, odakle sam dobio rješenje da se potvrđuje presuda Osnovnog suda i da moraju da me vrate na posao", priča Stanković.

Thumbnail

On kaže da je u periodu dok je bio bez posla imao ogromne finansijske probleme.

"Snađe se čovek u svakom nevremenu pa tako i ja. Od petoro dece nema ništa draže i meni je stalo da obuku novo i da pojedu lepo, i da odu na ekskurziju, ali mnogo puta se ta moja želja nije ostvarila. Dobio sam otpremninu. To u našoj sedmočlanoj porodici brzo "ispari". Sad se nadam da ću s povratkom na posao da vratim dugove i da ćemo početi normalno da živimo", priča Uča.