Kopaonik

Na autističnog dječaka (4) pala lampa, hotel prijeti tužbom

  • 16.08.2019. 10:29

Željeći da odmori od svakodnevnih obaveza i briga, M.K. iz Novog Sada je sa svoje troje djece otišla na Kopaonik i odsela u jednom poznatom odmaralištu. Nažalost, u ponedjeljak se ovoj porodici odmor pretvorio u agoniju nakon što se, dok su ležali na krevetu u hotelskoj sobi, sa zida odlomila lampa i udarila pravo u potiljak njenog sinčića.

Događaj je otežan činjenicom da dječak, koji na jesen puni četiri godine, ima autizam, s izraženom hiperaktivnošću.

"U trenutku gubi svijest, dolazi sebi, dezorijentisan je, tetura, povraća", svjedoči majka M.K.

Uznemirena i preplašena, kontaktira menadžera hotela kako bi pozvali pomoć, međutim, on tek nakon sat vremena obavještava recepciju da treba pozvati hitnu pomoć. Za to vrijeme, M.K. je sama u sobi s djecom, čekajući u agoniji na ljekarsku pomoć, ne smijevši nijednog trenutka da ih ostavi same.

Nakon duže od sat i po vremena (što je nedopustivo kada su povrede glave u pitanju), dolazi hitna pomoć i majku s povrijeđenim detetom vozi u Rašku, odakle ih pedijatar upućuje za Novi Pazar.

Primaju ih na urgentno odjeljenje, a potom dečiju hirurgiju gde je usledilo snimanje glave nekoliko puta. Doktorka na neurologiji insistira da ostanu na opservaciji, jer iako nije registrovana ozbiljnija povreda, "može samo da zatvori oči i više ih ne otvori". Za M.K. ta opcija nije moguća, jer je hotelskoj sobi ostalo dvoje uplašane djece koji sve vrijeme zovu majku telefonom i plaču.

"Hitna nas vraća do Raške, tamo nas čeka zaposlena iz hotela i vraćaju nas u hotel. Od toga prave famu kako su nam izašli u susret i kako treba da im se klanjamo što su nas prevezli 20 kilometara. Sutradan tražim da razgovaram sa odgovorim licem, izbegavaju, upućuju na pogrešne ljude", priča uznemirena majka.

M.K. zahtijeva od zaposlenih u hotelu da ih vrate u Novi Sad, jer se dijete ponaša kritično, kao i povrat novca. Kao da nije dovoljan nemili događaj, potencijalno veoma opasan po mališana, počinje nova drama.

"Angažuju advokata koji me obavještava da će nas tužiti za uništavanje apartmana. Kasnije nude dogovor da potpišem izjavu da ih neću tužiti i medijski goniti, vraćaju nas odmah u NS i refundiraju troškove boravka", objašnjava ona.

Stanje malenog dječaka sada je stabilno, s tim što mu je prepisano strogo mirovanje, što je u njegovom slučaju gotovo nemoguće, jer ima hiperaktivnost. Zabrinuta majka ne može da se posveti nezi djeteta, jer pored brige kako je jak udarac uticao na njegovo delikatno stanje, sada treba i da misli o tužbi kojom joj se prijeti.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?