Novo vještačenje

Muž Jelene Marjanović bio u blizini mjesta gdje je ubijena, sprema se nova optužnica

  • 06.03.2019. 22:13

Dodatna vještačenja snimka sa nadzornih kamera na nasipu Crvenka u Borči, kao i telefona porodice Marjanović i ubijene Jelene, gotova su i dostavljena u Više javno tužilastvo u Beogradu, saznaje "Blic".

Kako saznaje ovaj list, vještačenja koja su naložena radi boljeg razjašnjenja stanja stvari potvrdila su ona prethodna i ukazala na to da je Zoran Marjanović, prema vještačenju njegovog telefona, bio u neposrednoj blizini mjesta zločina u vrijeme kada je brutalno ubijena njegova supruga.

Kako kaže izvor "Blica", upoznat sa slučajem, ovo vještačenje ukazalo je na bitne činjenice, ali postoji pak nekoliko nejasnoća, koje bi trebalo naknadno da budu razjašnjene.

"Vještačenje je utvrdilo u koje vrijeme je i da je Marjanoviću telefon bio ugašen, ali i kada je bio nedaleko od mjesta Jeleninog ubistva. Ipak, ono što se u vještačenjima ne poklapa jeste vrijeme. Snimci sa kamera koje gledaju na nasip, a na kojima se vidi Zoran pokazuju jedno vrijeme, dok je prilikom vještačenja telefona utvrđeno drugo vrijeme kada je Zoran bio na sredini nasipa", kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Ova razjašnjenja je zatražio Apelacioni sud, koji je ukinuo optužnicu protiv Zorana Marjanovića i naložio da se urade nova vještačenja, koja ne bi bila dvosmislena i unosila zabunu.

Ova vještačenja samo su dio od nekoliko koje je zatražio Apelacioni sud nakon što je ukinuo optužnicu protiv Zorana Marjanovića.

Uz obrazloženje, Apelacioni sud je naveo da je potrebno da se razjasne pojedine činjence kako optužnica ne bi bila dvosmislena i unosila zabunu.

Vještačenje starosti krvi na zadnjem sjedištu porodičnog mercedesa još uvijek nije gotovo.

"Poslije vraćanja optužnice Više tužilaštvo nema zakonski rok u kome mora da pribavi dodatna vještačenja, jer teško ubistvo ne zastarjeva, a osumnjičeni i nije u pritvoru. U tužilaštvu se nadaju da će vještačenja čije rezultate čekamo potkrijepiti sumnju da je Jelenu Marjanović ubio suprug. Jedna od analiza je starost krvi koja je izolovana na zadnjem sjedištu mercedesa. Vještačenje treba da utvrdi koliko je taj trag star, kao i kako je nastao. Taj mercedes je mahom vozila Jelena, pa je nepoznanica zašto je njena krv na zadnjem sjedištu vozila, kao i kada je taj trag nastao", kaže sagovornik "Blica" upoznat sa istragom.

Marjanovići su, inače, u istrazi tvrdili da se Jelena nekoliko dana prije brutalnog ubistva sama posjekla na gepek porodičnog mercedesa i da je tako veća količina njene krvi završila na zadnjem sjedištu.

Pjevačica Jelena Marjanović Krsmanović ubijena je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Njeno beživotno tijelo nađeno je dan kasnije.

Skoro godinu i po trajala je istraga prije nego što je u ovom slučaju palo hapšenje, i to njenog supruga Zorana Marjanovića, kao osumnjičenog za ubistvo.

On je uhapšen 15. septembra 2017. godine i u pritvoru je proveo skoro deset mjeseci.