Nakon kontrole

Mostovi u Srbiji bezbjedni za saobraćaj

  • 15.08.2018. 21:13

Oko 4.000 mostova u Srbiji potpuno je sigurno za drumski i željeznički saobraćaj, a kontrole mostova su redovne, naročito zbog povećanog saobraćaja na putevima, tvrde nadležni stručnjaci.

Izvršni direktor Sektora za održavanje državnih puteva "Puteva Srbije" Zoran Stojisavljević rekao je da se kroz svakodnevni uvid u stanje mostova može zaključiti da su svi mostovi statički stabilni i apsolutno bezbjedni za odvijanje saobraćaja.

Direktor Direkcije za "Infrastrukturu željeznice Srbije" Milan Maksimović rekao je da zaposleni svakodnevno vrše kontrole pruga i ističe da su mostovi sigurni za redovan željeznički saobraćaj, prenose beogradski mediji.

"Zaposleni su toliko stručni da mogu da uoče bilo kakve nepravilnosti na mostovima i da alarmiraju ako je potrebno da se uradi neka sanacija ili da se obustavi saobraćaj", rekao je Maksimović.

Konstruktor mostova LJuba Kostić rekao je da su u Srbiji morali da se grade novi mostovi poslije Drugog svjetskog rata zbog čega sada nema starih i dotrajalih mostova koji su opasni.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović naložila je vanredni inspekcijski nadzor nad svim mostovima dužim od 100 metara.

Predmet kontrole i provjere su mostovi na putevima i prugama koji su građeni prije više decenija, a koji su u međuvremenu sanirani i rekonstruisani.

 

Тагови:
  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм