Aleksandar Vulin

Moramo zaustaviti širenje "Velike Albanije"

  • 16.08.2018. 15:28

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upozorio je danas da je širenje "velike Albanije", najopasnija politička ideja na prostoru Balkana koja treba da bude zaustavljena.

"`Velika Albanija` znači rat, i to ne samo rat sa Srbijom i Srbima, već paljenje Crne Gore, Makedonije, možda i Grčke, a sigurno Srbije. Hoćete li da je zaustavimo ili nećete, ili da sačekamo na neki drugi vremenski raspored zvezda i sila?", upitao je on. 

Vulin je za televiziju "Hepi" podsjetio da se već "jasno i glasno" izjasnio za razgraničenje na Kosovu i Metohiji. 

On je rekao i da po pitanju razgraničenja još ništa nije dogovoreno, jer su najveće svjetske sile protiv toga, o čemu, kaže, svjedoči i nedavna izjava njemačkog kancelara Angele Merkel da nema promjena granica na Balkanu. 

Vulin je dodao i da najveće svjetske sile hoće da opravdaju 1999. godinu jer bi razgraničenje na Kosovu i Metohiji značilo da NATO bombardovanje nije bilo po pravu i pravdi i na taj način bi priznale da je ta agresija bila akt nasilja.  

On je rekao i da nema slobodne i suverene zemlje bez snažne Vojske, uz ocjenu da će pozicija Beograda i u pregovorima o Kosovu i Metohiji biti jača u onoj mjeri u kojoj bude jačala i Vojska. 

Vulin je podržao stavove predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu i Metohiji. 
 

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина