Slavilo se do zore

Momčilo napravio žurku za 1. rođendan svog infarkta: "Pokoj mu duši, izgubio je bitku sa mnom"

  • 26.01.2020. 15:48

Poznato je da Srbi uz jelo, piće i muziku proslavljaju sve i svašta iz razno raznih razloga. Jedna od takvih neobičnih proslava desila se u Požarevcu 25. januara ove godine.

Tog dana u kafiću "Stil", najstarijem u Požarevcu, lokalni novinar Momčilo Veljković napravio je svojevrsni "omaž infarktu" koji je tačno prije godinu dana, na istom mjestu, doživio i preživio.

On je pozvao svoje prijatelje iz lokalne samouprave sa kojima je bio kada ga je zadesio "defekt", požarevake novinare, drugove iz kafane, kolege iz firme, kao i članove svoje porodice da obilježe godišnjicu doživljenog infarkta i proslave, kako sam kaže, njegovog prvog rođendana.

Gosti su se u pomenutom kafiću okupili u subotu tačno u podne, gdje ih je dočekala konobarica sa aperativima, kao i muzičari predvođeni legendarnim požarevačkim muzičarem Mirkom Mandićem, u društvu harmonikaša bivšeg policajca-saobraćajca, sada penzionerom, Ljubetom Petrovićem. Među glavnim gostima bio je Veljkovićev vjenčani kum, gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović i kardiolog Goran Grujić koji je Veljkovića primio u bolnicu i koji ga i dalje liječi. U društvu ljekara bio je i Veljkovićev prijatelj vlasnik čuvenog pogrebnog preduzeća i van granice naše zemlje "Drnda-Internacional“, Radiša Mihajlović Drnda.

– Doktora Gruju i Drndu sam pozvao da se zajedno sa mnom i ostalim gostima provesele u slavu mog novog života, ali i, zlu ne trebalo, da ako zatreba profesionalno nastupe u datom trenutku. Da ako nekome pozli doktor Gruja da ga reanimira, a ako mu pretekne da ga Drnda preuzme. Profesionalnost na prvom mjestu. Ali, šalu na stranu ovu proslavu napravio sam kao omaž, ne nekome pokojniku jer se omaži prave za drage pokojnike, već za pokoj duši infarktu koji je izgubio bitku sa mnom i, što se tiče mene, nikada neće da mi se vrati, jer kada shvati sa kakvom „budalom“ je imao posla i vidi kako se sprdam sa njime pobjeći će glavom bez obzira – šeretski, u svom stilu sa čašom viljamovke u ruci nazdravljajući sa gostima, objašnjava slavljenik, dodajući da je infarkt lukava boljka koja će mu se osvetiti, kad-tad, makar i u 101. godini života. Što i sam prihvata.