Tragedija na igralištu!

Mladom fudbaleru (16) se na kratko vratio puls, ali nisu uspjeli da ga spasu: Preminuo za nekoliko sekundi

  • Извор: Телеграф
  • 20.09.2021. 08:32

Tužna vijest potresla je juče oko podneva Srbiju - na Adi Ciganliji, pri završetku utakmice kadeta FK 011 - Rad Barajevo, preminuo je dječak D. J. (16).

- Svi smo u šku, potreseni, odmah smo obustavili takmičenje. Ovo je velika tragedija. Dječaku je pozlilo bukvalno 30 sekundi prije kraja utakmice, spustio se u klečeći položaj, a trener ga je nekoliko metara udaljen pitao da li mu je dobro. Odmah mu je rekao da izađe napolje, da napusti teren. D. J. je krenuo da ustaje, napravio je dva koraka i pao na travu. Utakmica je odmah prekinuta - u dahu je, kroz suze pričao Igor Dejanović, koordinator Fer-plej lige.

Poslije tragičnog slučaja Dejanović je nastavio:

- Na teren je odmah ušao fizioterapeut i pokušao je da ga reanimira, pritrčale su u pomoć i dvije djevojke iz Crvenog krsta, došlo je kasnije vozilo hitne pomoći, dječaku se puls na kratko vratio, pokušavana je reanimacija na sve načine. Međutim, na žalost nije vrijedelo.

Igor Dejanović je zatim istakao:

- Utakmica je inače protekla bez prekršaja, u pravom sportskom tonu. Sudija nije imao mnogo posla jer nije bilo nijednog grubljeg starta da bi arbitar intervenisao. Obdukcija će pokazati detalje stradanja mladog života.

Kako je rekao dječakov trener, prije 15-ak dana je obavljen pregled i D. J. i on je prošao sve medicinske testove.

- Čak je rađen i test opterećenja, poslije napora je rađen i EKG, kao i saturacija kiseonikom i i laboratorija i sve je bilo u najboljem redu. Apsolutno je bio zdravo dijete. Nikakve pokazatelje nije imao da nešto ne valja, sve je bilo u najboljim mogućim granicama - rekao je Bojan Ćećez.

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)