Umro u Minhenu

Mladić otišao u Njemačku da radi, pa iznenada preminuo dvadeset dana pred povratak kući

  • Извор: Блиц
  • 30.11.2021. 17:26

Aleksandar Jovanović (1988) iz sela Strojkovce kod Leskovca iznenada je preminuo u subotu uveče u Minhenu gdje je njegovo srce iznenada prestalo da kuca poslije završene smene na građevini.

Skoro čitavo Strojkovce je u žalosti jer je riječ o mladiću koga su svi obožavali.

To je njegov prvi odlazak na tromjesečni rad u Njemačkoj i prema riječima njegovih najbližih, radio je na relaciji Auzburg-Minhen. U Srbiji je bio nezaposlen.

– Nestala je jedna dobra duša, jedan vrijedan čovjek koga je čitavo selo voljelo, jedan, slobodno mogu reći – boem, s obzirom da je bio rado viđen u svakom društvu, umio je da se druži i posljednji dinar bi dao da bi nekome pomogao – priča za JuGmediu njegov najbolji drug, vršnjak i pobratim Marko Masi.

Masi je bio taj kome je pripala obaveza da saopšti tragičnu vijest, sada već skrhanoj, majci pokojnog mladića, prenosi Blic.

– U subotu sam bio kum u nedjelju u rano jutro mi je stigla tužna vijest. Uzdrmao mi se čitav svijet. On mi je bio najbolji drug i mnogo odavna smo se dogovorili da ću mu biti pobratim kada se bude ženio. Njegovi roditelji su u šoku i nisu u stanju da govore – objašnjava.

On je bio i posljednji koji se čuo sa Aleksandrom.

– Čuli smo se u petak veče. Loše mu je zvučao glas. Pitao sam ga da li je sve u redu, a on mi je odgovorio da jeste i da mu je samo dosadno – prisjeća se.

Aleksandar je po obrazovanju bio konobar. Radio bi po tri mjeseca u Crnoj Gori, pa bi u Leskovcu radio kao roštiljdžija, a kada bi ponestalo posla radio je bukvalno sve, najviše sa ogrevnim drvom.

Na nekoliko stranica koje su oformili Strojkovčani ispjevana mu je i objavljena pjesma, nižu se izlivi tuge, bola i saučešća za prerano nestalim Strojkovčaninom.

Marko Masi kaže da se očekuje da sutra stigne u selo kovčeg sa posmrtnim ostacima i da se vlasnik gradilišta iz Njemačke ponudio da pomogne u troškovima transporta, inače, veoma skupim.

– Zvao je majku i žalio za njim, govoreći da je moj pobratim bio jedan od najboljih radnika na gradilištu – dodaje Masi.

Pokojni mladić je planirao da se u Srbiju vrati 23. decembra, a da sa društvom i svojim pobratimom proslavi Novu godinu i svoj rođendan – 3. januar. Ipak, nije se dalo.

Iza Alekesandra Jovanovića ostalai su njegovi još mladi roditelji, stariji brat i bratanac. 


(Foto: Privatna arhiva)


Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Развратник (16+)

    ''Развратник’ је аустралијска ТВ серија коју је режирао Петар Данкан и познати аустралијски адвокат Чарлс Вотерстрит, који је био узор за грађење главног лика. Серија кроз пет сезона прати живот кривичара Кливера Грена, чији је живот у расулу.