Drugom momku probio obraz

Mladić koji je zario prijatelju nož u srce i ranije napadao nožem

  • 24.01.2019. 14:08

Da se reagovalo prije dvije godine, Dušan ne bi uradio to što je uradio! Dušanov otac je čovjek za primjer, radi kao crnac, ali je napravljen propust u vaspitanju njegovog sina. Mog Uroša je napao iz čista mira, samo zato što je dijete za primjer – navodi Ćiro Sunić (48) iz Novog Sada, čijeg je sina Uroša (20) prije dvije godine napao Dušan Milanović (18), koji je osumnjičen za zvjersko ubistvo Veljka Vasiljevića (17) iz Laćarka.

Veljko je usmrćen u noći između 12. i 13. januara na igralištu u ulici Slobodana Penezića u Laćarku. Dušan se sumnjiči da je ubio drugara jednim ubodom noža, direktno u srce. Dušan je prije ovoga već imao sukob sa zakonom, a Ćiro Sinić tvrdi da je Veljkovo ubistvo moglo biti spriječeno.

"Da su Dušana zaustavili prije dvije godine, ne bi se sada dogodila ova tragedija. Bio je decembar 2016, kada je moj sin Uroš bio u centru Sremske Mitrovice. Grupa momaka, koju predvode Dušan Milanović i jedan Marjanović, vraćali su se iz diskoteke. Moj sin je stajao s drugarom i drugaricom i najnormalnije pričao. Oni su naišli i samo su rekli: “Evo Sunića, udri po njemu”. Nož mu je prošao kroz obraz i po glavi je dobio ožiljke koje ima i dan-danas", kaže Urošev otac i dodaje da je riječ o delinkventima, koji su napali još jednog mladića.

"Oni su se vraćali iz diskoteke i napadali su sve redom. Prvo su nekog momka pretukli, ali je on uspio da se izvuče bez težih povreda. Uroša su isjekli nožem i bokserom su ga tukli po glavi. Moj sin je završio mitrovačku gimnaziju, a sada je druga godina grafičkog dizajna i najbolji je student. Radi kod mene u porodičnoj firmi, servisu računara “Tehnocentar”, u Novom Sadu. Uroš je svega pet puta, ako je i toliko, bio u diskoteci, jer njega to ne interesuje. Smetao im je zbog toga što je dobar, uspješan i bavi se sportom", kaže sagovornik.

"Dobio je samo strogi nadzor roditelja. Kazao sam sudiji: “Gospođo, jeste li svjesni šta radite?! Taj momak mora da se kazni!”. Znam kako omladina reaguje, držao sam diskoteku. Kada dobiju manju kaznu ili je ne dobiju, oni umisle da su bogovi! Rekao sam sudiji da poznajem njegovog oca i da znam da je pošten i radan, ali da Dušan mora da dobije zatvorsku kaznu! Mora da se opeče i da uvidi svoje greške! Ona je rekla: “Jao, Suniću, nećemo valjda djecu od 18 godina odmah u zatvor, da ih obilježimo za cijeli život?” Odbrusio sam joj: “Gospođo, moj sin je obilježen za cijeli život! On ima ožiljak na licu i na glavi!”, na šta je ona uzvratila: “Ah, kakav je to muškarac, ako nema ožiljke?” priča ogorčeno ovaj sagovornik, piše Blic.

Rjeđa desetke i pomaže ocu

Cunić kaže da je Dušanov otac platio 15.000 dinara naočare njegovom sinu, ali da mu se poslije suđenja obratio, žaleći se na sina.

"Rekao mi je da ne zna šta će sa sinom i da se uhvatio s tim Marjanovićem, probisvjetom! Znate, kad postoji problem, mora nešto da radi i da se vinovnici kažnjavaju. Moj sin je juče imao ispit i dobio je desetku! Odmah me je pozvao i pitao: “Tata, je l’ ti treba pomoć u radnji?” Došao je i radio je do devet, a onda ostao u radnji da uči, jer tamo ima mir", kaže otac.

Kakav je to momak koji ne ide nigdje bez noža?

Urošev otac je prokomentarisao i tragediju u Laćarku.

"To je strašno! Ubiti svog drugara… Zar na druga da izvadiš nož i ubodeš ga u srce, koji to mozak treba da imaš?! Šta drug treba da ti uradi i kakav si ti to momak, ako bez noža nigdje ne ideš. Meni je to nejasno", ističe on.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.