Pokušao da prekine svađu, pa poginuo

Mirko Butulija prije dvije godine spasao život čovjeku koji ga je ubio

  • 22.02.2019. 22:58

Direktor AMSS Mirko Butulija, koga je danas na radnom mjestu ubio sekretar Predrag Đurđev, prije dvije godine spasao je život svom ubici, saznaje “Blic”.

Izvor Blica i očevidac tog događaja navodi da je Đurđev poslije poslovnog ručka upao u vodu i počeo da se davi. Butulija je bez razmišjanja skočio u rijeku i izvukao ga na obalu.

"Bili smo na poslovnom ručku na splavu. Đurđev je stao na neku dasku koja je pukla, okliznuo se i upao u rijeku. Nije znao da pliva i počeo je da se davi. Butulija je bez razmišljanja skočio, onako obučen i spasao ga", navodi izvor Blica.

Priskačući u pomoć čovjeku koji će ga izrešetati dvije godine kasnije, Butulija je iz vode izvukao i torbicu Đurđeva za koju je ovaj vikao da mora da je nađe.

"U torbici su bila tri pištolja. Svi smo bili šokirani… Međutim, u tom trenutku niko se nije time bavio već činjenicom da se Đurđev umalo udavio i da je spašen", navodi sagovornik Blica.

Prema nezvaničnim navodima pištolj iz kog je Đurđev pucao u svog spasioca nije jedini koji posjeduje. Sumnja se da ima doslovce mali arsenal od desetak pištolja od kojih, prema neprovjerenim navodima, za nekoliko ima i dozvolu za nošenje. Još nema zvanične potvrde koje metke je Đurđev ispalio, ali, prema nepotvrđenim podacima, koristio je nedozvoljenu municiju.

Butulija je danas u 42. godini, izgubio život pokušavajući da smiri svađu između sekretara i ubice Predraga Đurđeva sa jednim od zaposlenih. Nesrećni Butulija se uključio u pokušaju da arbitrira i primiri strasti.

Tada je, međutim, Đurđev potegao pištolj i izrešetao ga. Prema saznjima "Blica", Đurđev je u Butuliju ispalio pet hitaca - četiri u grudi i peti u glavu. Potom je napustio kancelariju i ušao u drugu prostoriju gdje je, u nervnom rastrojstvu, pucao sebi u čelo.

U ovom tragičnom događaju, Butulijina sekretarica čula je pucnjavu i pojurila je ka kancelariji svog šefa. Međutim tada je vidjela naoružanog kolegu pa je u panici iskočila kroz prozor kancelarije koja se nalazi na prvom spratu.

Ona je skočila sa visine od oko dva metra, i tom prilikom nije povrijeđena.

Đurđev je preminuo na licu mjesta, dok je Butulija podlegao povredama u bolnici, u 15.25 sati, poslije pokušaja reanimacije.

Mirko Butulija je na mjesto direktora AMSS došao krajem 2014. godine, a Predrag Đurđev je postavljen na mjesto sekretara i od tada su blisko sarađivali. Butulija je bio i predsjednik rukometnog kluba "Crvena zvezda", a od 2014. godine i potpredsjednik Rukometnog saveza Srbije. Bio je otac četvoro djece.

Predrag Đurđev (43) je prije dolaska na poziciju generalnog sekretara radio kao pomoćnik direktora JKP "Parking servis". U svojoj karijeri i savjetnik predsjednika opštine Voždovac, kao i koordinator kancelarije za razvojne projekte opštine Zemun.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.