Atentat na Olivera Ivanovića

Milena Ivanović: Vodim svoju istragu, snimci otkrivaju ubicu

  • 16.08.2018. 13:49

Milena Ivanović, supruga ubijenog Olivera Ivanovića, lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda",  kaže da postoje zapisi sa kamera i da zna da su svi pažljivo pregledani. 

"Vodim svoju istragu i možda bude uspješnija od zvanične," rekla je Milena Ivanović.

"Ni poslije sedam mjeseci od Oliverovog ubistva nemam nikakvu zvaničnu informaciju o toku istrage. Jasno mi je da određene informacije ne bi smjele da se iznose dok istraga traje, ali je dosta vremena prošlo i ne želim da pomislim da cilj odugovlačenja zapravo jeste da se ovaj gnusni zločin baci u zaborav, ili da se koristi za svakodnevna politička prepucavanja", priča Milena Ivanović.

Supruga ubijenog lidera GI SDP ističe da se čula sa tužiocem koji vodi slučaj, ali samo u vezi sa izjavom koju treba da da početkom septembra. Tada će, kaže, imati određena pitanja za tužioca.

"Poznata mi je informacija da navodno kamere na stranačkim prostorijama u trenutku ubistva nisu radile, nego da su proradile nakon deset minuta. Ne vjerujem u to, jer znam da su kamere neprestano radile i da ih je Oliver servisirao nekoliko nedelja pije ubistva. Određeni snimci sa drugih kamera postoje i ono što znam jeste da je svaki pregledan pažljivo, i nadam se da će pomoći u razrješenju Oliverovog ubistva," rekla je Milena Ivanović.

"Onog dana kada je Oliver ubijen mislila sam da će ubica i nalogodavci istog dana biti lišeni slobode. Da će nadležni organi učiniti sve da se ovaj slučaj što prije riješi. Da će se uključiti i pomoći svi oni koji mogu da pomognu... Međutim, prevarila sam se. Ni poslije sedam mjeseci mi nemamo nikakvu informaciju o tome ko stoji iza Oliverovog ubistva. To nije dobro. Daje se prostor spekulacijama, političkim prepucavanjima, zloupotrebama... To je poražavajuće! Da li je mrtav Oliver postao skupa moneta za jeftina potkusurivanja? Ono što tvrdim jeste da oni koji su Olivera voljeli nikada neće prestati da postavljaju pitanja. Nikada neće odustati. Nikada neće zaboraviti. Nikada neće oprostiti", kaže ona.