Načelnik Generalštaba Vojske Srbije

Milan Mojsilović zvanično preuzeo dužnost

  • 18.09.2018. 16:38

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović danas je zvanično preuzeo dužnost prvog čovjeka oružanih snaga Srbije od generala Ljubiše Dikovića, koji je nedavno penzonisan na lični zahtjev.

Mojsilović je na svečanosti povodom uručenja ukaza predsjednika Srbije i primopredaje dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Srbije rekao da je svjestan kompleksne situacije na globalnom nivou, te izazova i rizika u Srbiji.

On je naveo da je svjestan potrebe da se pravovremeno nastave svi započeti procesi u sistemu odbrane, posebno u pogledu opremanja, modernizacije Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Posebno sam ohrabren činjenicom da napori koji se ulažu od najvišeg državnog rukovodstva počinju da daju rezultate i utiču na ukupno jačanje sposobnosti Vojske Srbije", rekao je Mojsilović.

Primopredaji dužnosti prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je naglasio da će general Mojsilović slijediti politiku vrhovnog komandanta, politiku vojne neutralnosti, očuvanja interesa Srbije i srpskog naroda, zaštite srpskog naroda bez obzira gdje on živi, te politiku snažne i moćne Srbije.