Potpredsjednik Vlade Srbije

Mihajlović: Priština želi da prikrije ubistva i protjerivanje Srba

  • 06.05.2019. 18:09

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocijenila je danas da prištinski političari pripremanjem rezolucije kojom će od Beograda tražiti da prizna navodni genocid na Kosovu i Metohiji, žele da stvaraju lažnu istoriju kojom žele da prikriju istinu o ubijanju i protjerivanju Srba sa Kosmeta i uništavanju srpskih crkava i manastira.

Mihajlovićeva je naglasila da taj njihov potez još jednom dokazuje da nisu u stanju da urade ništa za bolju budućnost regiona, koji vraćaju u prošlost. 

Ona je podsjetila da je Priština uvođenjem taksi na srpsku robu cijeli region vratila u prošlost kada su u pitanju ekonomske slobode, saopšteno je iz Vlade Srbije. 

"Ni to im nije bilo dovoljno i sada žele da stvaraju i lažnu istoriju, kojom bi prikrili istinu o ubijanju i proterivanju Srba sa Kosova i Metohije i uništavanju srpskih crkava i manastira", navela je ona. 

Prema njenim riječima, bolja budućnost regiona moguća je samo ako se zasniva na istini, odgovornosti i dijalogu, a ne na lažima i barijerama. 

Ad hok komisija Skupštine samoproglašenog Kosova pripremila je nacrt rezolucije kojom će od vlasti u Beogradu zatražiti da "prizna počinjen genocid" na Kosovu i Metohiji 1998-1999. godine, prenijela je Radio-televizija Srbije pisanje prištinskog lista "Koha ditore". 

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина