Predsjednik Srbije

Merkelova tražila sastanak sa Vučićem

  • 07.11.2018. 16:30

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da je dobio iz kabineta njemačke kancelarke Angele Merkel zahtjev za bilateralni sastanak u nedjelju u Parizu.

"Dobili smo iz Kanceleramta da kancelarka Merkel želi bilateralni sastanak sa mnom u nedjelju ujutro. To govori o značaju i mjestu Srbije. Treba ljudi da budu ponosni i zadovoljni", poručio je Vučić u izjavi novinarima.

Kazao je da uvijek želi da vidi Merkel i dodao da smatra da će Evropa mnogo da izgubi kada ona ode.

"Veoma sam uplašen za stabilnost Balkana. Znam šta je sve ona radila", istakao je Vučić.

Podsjetio je da nije bilo Merkel, i da nije Elmar Brok došao u Hrvatsku da kaže da je Zagreb kriv imali bismo nove sukobe kada su se pred granicom Hrvatske formirale kolone kamiona od 15 kilometara (2015. godine).

"Milion puta je uradila takve stvari. Ko je taj u budućnosti koji će da okrene neki broj i kaže nešto što svi moraju da poštuju. Plašim se da takvog neće biti u dogledno vrijeme", rekao je on.

Istakao je da uvijek voli da čuje šta Merkel misli i da treba da budemo bliži Njemačkoj, a ne dalji, uprkos onih koji misle da treba da pokazujemo nekome mišiće.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина