Merima Isaković: Svjedočiću protiv Lečića ako me pozovu

  • 08.04.2021. 18:06

Glumica Merima Isaković u izjavi za "Blic" kaže da je spremna da svjedoči u korist Danijele Štajnfeld, koja je nedavno prijavila za silovanje glumca Branislava Lečića.

Isaković, koja u ispovijesti “Nedeljniku” tvrdi da je Branislav Lečić pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu prijavila za silovanje, koje se prema njenim riječima dogodilo 2012. godine.

Ona ističe da ne dovodi u pitanje svoje svjedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

“Naravno da ću svjedočiti. Vjerujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savjesne osobe. Ne mogu direktno svjedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svjedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmeliti da se oglase, ako ih ima”, kaže glumica.

Merima Isaković dodaje da želi da čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznela u tekstu za “Nedeljnik”. Na pitanje da li se čula sa Danijelom Štajnfeld kaže:

“Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedjelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vijesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim.”

Podsjetimo, glumica Merima Isaković ispričala je da ju je Branislav Lečić seksualno napao kada je imala 18 godina, 1978. godine. Do najsitnijih detalja je opisala pakao koji je doživjela, i objasnila zašto je odlučila da progovori poslije 43 godine. Ispričala je još da se odmah povjerila najboljoj prijateljici Radmili, ali i da je ispričala šta se dogodilo još dvojici najbližih drugara sa klase, ali i Gagi Nikoliću koji je brinuo o njoj kao djetetu.

Branislava Lečića nedavno je za silovanje optužila i glumica Danijela Štajnfeld.

Danijela je ispričala da je bila silovana 2012. godine, zbog čega se, kako je govorila, i preselila u Ameriku. Glumica je prethodno u dokumentarcu “Drži me čvrsto” rekla kako ju je silovao jedan moćnik iz domaće filmske industrije, čije ime tada nije željela da otkriva.

Тагови: