Novi Sad

Maske obavezne i u parkovima

15:35, 03.07.2020.
Izvor: Blic
I Novi Sad uveo je danas nove mjere za sprečavanje širenja korona virusa, a gradonačelnik Miloš Vučević kaže da smatra da taj grad još nije na vrhuncu epidemije i da će se on desiti u narednom periodu.

– Pretpostavljam da će naredni dani veoma izazovni za Novi Sad, mislim da sada nismo u piku, da će se on desiti u narednom periodu – rekao je Vučićević, odgovarajući na pitanje novinara da li je Novi Sad sada u piku epidemije korona virusa.

On se ogradio da je to njegovo mišljenje, ali da stručan odgovor mogu dati ljekari i epidemiolozi. Vučević je danas medijima saopštio nove mjere koje je danas donio Krizni štab za vanredne situacije Grada Novog Sada, prenosi Pink.rs.

– Juče je bilo 39 zaraženih, a ukupno u Novom Sadu ima 301 zaraženih, aktivnih – rekao je Vučević.

Obavezne su maske i fizička distanca u svim zatvorenim prostorima, zabranjeno je okupljanje više od pet osoba u zatvorenom prostoru, ako nije moguće obezbijediti distancu, neke su od novih mjera koje je Vučević danas saopštio.

Ugostitelji moraju da se preorjentišu na otvoreni prostor uz mjere zaštite, a JKP Gradsko zelenilo ima obavezu da obezbijedi poštovanje mjera na gradskoj plaži Štrand i ograničen broj posjetilaca. To isto je u obavezi da obezbijedi i Spens na otvorenim bazenima.

Nove mjere se odnose i na parkove i teretane na otvorenom.

– U parkovima i u teretanama na otvorenom je obavezna upotreba maski – rekao je Vučević.

GSP Novi Sad ne smije dozvoliti nijednom putniku da uđe u autobus, ako nema masku.