Životna borba

Marko Živić je prije 13 godina pobijedio tumor, a sada je izgubio bitku s koronavirusom

  • Izvor: Telegraf.rs
  • 14.10.2021.21:44

Glumac Marko Živić preminuo je danas u 50. godini u KBC Dragiša Mišović usljed posljedica zaraze koronavirusom, a prije 13 godina dobio je životnu bitku protiv zloćudnog tumora.

Živić je 2008. godine imao tešku operaciju karcinoma pankreasa i želuca.

Jednom prilikom se, gostujući u emisiji “Preživeli“, prisjetio teškog razdbolja u životu, kada je otkrio da ima karcinom.

- Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr. Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 centimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dvije opcije, ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu, rekao je Živić tom prilikom.

Ispričao je da mu je noć pred operaciju bilo najteže.

- Sjećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, snijeg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim, rekao je glumac.

Ispričao je i da nikada nije posustajao, čak i kada je bilo teško. Govorio je da je plakao jer je „vezan“ za krevet.

-Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih nasmijavam i vjerujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota cijelog odjeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smijali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage, ispričao je glumac.

Živić je 8. oktobra hospitalizovan u KBC Dragiša Mišović zbog obostrane upale pluća, zbog čega je prvobitno bio priključen na kiseonik, da bi prije tri dana bio intubiran.

Glumac Marko Živić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu.

Završio je glumu 1995. godine na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Radio je u pozorištu i na filmu. Bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta gdje je igrao u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Sviraj to ponovo Sem“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“, a igrao je i u drugim pozorištima. Dobitnik je mnogih nagrada. Vodio je emisiju „Marko Živić šou“ na TV Foks.

Tagovi: