Đorđe Lacković

Manijak koji je pretukao djevojku prolazi kroz pakao u zatvoru, moli da ga stave u samicu

  • 20.03.2019. 10:20

Đorđe Lacković (24) koji se sumnjiči da je zvjerski pretukao djevojku Ivanu Filipović (22), tražio je da ga smjeste u samicu, jer strahuje da će ga pritvorenici pretući nasmrt.

Čim je dospio iza rešetaka, pritvorenici su mu poručili da će ga “ubiti od batina” i nazivali ga pogrdnim imenima: “Kukavice, pi*ko! Digao si ruku na ženu!”.

U pritvoru se odmah pročulo da je Lacković, 12. marta u iznajmljenom stanu u Novom Sadu, djevojci motkom polomio rebra, probio joj plućnu maramicu, nožem joj unakazio butine i opekao je peglom po telu jer je posumnjao da ga vara.

"Ivaninom bratu je prije hapšenja slao poruku “da vidi da ne smještaju policiju”, a čim su mu odredili pritvor do 30 dana, tražio je samicu", navodi izvor blizak istrazi.

Lacković je na svom nalogu na Fejsbuku dobio gomilu prijetnji, poslije čega mu je profil ugašen. Užasnuti monstruoznim iživljavanjem nad nesrećnom djevojkom, ljudi su mu poručivali: “Nadam se da će te neko ubiti od batina”, “Štapovima ga izlomiti kao majmuna”, “Molićeš boga da čitav život ostaneš u samici”.

Dr Dijana Lazić Puškaš, neuropsihijatar i sudski vještak, kaže da je mladić koji je pretukao djevojku uživao u mučenju svoje žrtve.

"Interesantno je da su uvijek kulturni, fini i nikada ne pokazuju bijes. Ako su ovu djevojku roditelji upozoravali da se vrati kući, a drugarica joj je predlagala da se preseli kod nje, znači da je bila u strahu i da nije smjela da ga ostavi. Preživjela je veliku traumu i teško će se psihički oporaviti. Naučiće da živi sa tim, trauma će vremenom blijedeti, ali je nikada neće zaboraviti", objašnjava iskusna doktorka.

Podsjetimo, nasilje koje je zgrozilo i potreslo Srbiju desilo se u utorak, 12. marta, kada je Lacković, kako je naveo, u napadu ljubomore fizički nasrnuo na djevojku Ivanu Filipović. Kako smo ranije objavili, osumnjičeni za zvjerski napad je nesrećnu djevojku prvo udarao rukama i nogama. Potom joj je drvenom motkom polomio rebra, probio joj plućnu maramicu. To mu nije bilo dovoljno, pa joj je nožem nanio i nekoliko posjekotina po tijelu.

Kako Kurir saznaje, u daljem toku istrage biće saslušani svjedoci, ali i naloženo vještačenje Ivaninih povreda i kompletnog zdravstvenog stanja, od čega će najviše zavisiti dalji koraci tužilaštva koje protiv Đorđa Lackovića vodi istragu. Takođe, biće naloženo i njegovo neuropsihijatrijsko vještačenje.

Тагови: