Najmlađi pacijent u Srbiji

Mali junak Vladimir izliječen je od virusa korona: Sada se grlimo i mazimo

  • 06.04.2020. 21:01

Najmlađi pacijent obolio od virusa korona u Srbiji, mali junak Vladimir B. izliječen je od virusa korona.

Sa tek devetnaest dana života njemu je dijagnostikovan ovaj virus i nakon 15 dana borbe on je ponovo u svom domu.

Ponosni otac Nebojša Bojanić iz Beograda, kaže da u tom trenutku niko nije mogao ni da sanja da je reč o Kovidu 19.

– Imao je temperaturu 37, 4 i blagu dijareju tako da smo odmah odveli kod pedijatra. Nakon pregleda uputili su na Institut za majku i dijete, tu su nas odmah na ulasku ispitali. Kada sam im rekao da radim sa strancima i da imam blage simptome virusa, ali da ne znam šta je u pitanju, došli su ljekari u skafanderima i odnijeli dijete na pregled. Odmah potom uputili su na Kliniku “Dragiša Mišović” – prepričava za Nebojša.

Sljedećeg jutra stigla je potvrda da je beba ipak pozitivna na virus korona.

– Šest dana je bio na antibioticima, jedan dan na infuziji. Supruga je sve vrijeme bila sa njim, dojila ga čak i kad je bio na infuziji. Bebac i mama su heroji, supruga je to sve preživljavala sa njim, gledala kako ga stavljaju na infuziju. Zbog simptoma ja nisam smio da izlazim iz kuće, ali smo sve vrijeme bili na vezi. Bio je pakao nekoliko dana, nama će ostati traume, ali se beba neće toga sjećati – kaže Neboša, dok njegova supruga Verka izražava ogromnu zahvalnost zaposlenima na odjeljenju pedijatrije KBC “Dr Dragiša Mišović”.

Ona nije imala nikakve znake virusa korona, dok je Nebojša imao sam nespecifične simptome poput povraćanja, bolova u stomaku i bubrezima.

Nakon 15 dana borbe mali junak Vladimir B. je izliječen od virusa korona, što je potvrđeno sa dva negativna kontrolna testa. Juče popodne je sa majkom stigao svojoj kući, a sreća u ovoj porodici sada je nemjerljiva.

– Osećaj je neviđeni, oboje drhtimo. Otprilike je slično kao kad se rodio i došao prvi put kući. Grlimo se, mazimo i ako ćemo ga razmaziti to je sada manje važno. Posle pakla došao je ponovo raj – kaže Nebojša, sada uz osmijeh.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)