Srceparajući prizori na groblju u Kušiljevu

Mali Dušan sahranjen u bijelom kovčegu

  • 06.10.2018. 16:19

Rodbina i prijatelji ispratili se velikog borca Dušana Todorovića na vječni počinak u rodnom selu Kušiljevu kod Svilajnca.

Ispraćen je uz himnu fudbalskog kluba Patizan. Sa dječakom u nebo otišlo je na stotine bijelih i crnih balona, prenose mediji.

Na sahranu je došao je i fudbaler Nemanja Miletić koji je bio izuzetno vezan za dječaka.

Defanzivac Partizana bio je omiljeni igrač malog Dukija, a smrt dječaka duboko ga je pogodila.

Mali Dušan je ujedinio Srbiju i vratio u nju humanost.

Akcija prikupljanja pomoći za ovog četvogorodišnjaka koji je imao kancer počela je zahvaljujući ljudima okupljenima oko pokreta "Grobarski trash romantizam", uključio se potom i FK Partizan, a zatim i mnogi drugi ljudi.

Bilo je raznih načina – od slanja SMS poruka, novčanih uplata, a jedan novosadski taksista je besplatno vozio mušterije, tražeći od njih jedino da pošalju SMS na broj za pomoć malom Dušanu. Jedan čovek je iz inostranstva uplatio je 70 hiljada evra. Dušanov otac je potom objavio i da je anonimni uplatilac pomoći od 70 hiljada evra bio niko drugi do srpski reprezentativac Nemanja Matić.
 

Foto: Kurir

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.