Otmica djevojčice

Malčanskom berberinu prijeti doživotna robija

  • 29.05.2020. 19:23

Pred Višim sudom u Nišu, pripremnim ročištem, danas počinje suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz Malče, poznatijem kao "malčanski berberin", optuženom da je 20. decembra prošle godine oteo dvanaestogodišnju M. K. i zatim je deset dana zlostavljao i krio po brdima i napuštenim kućama.

Djevojčicu je slučajno pronašao vlasnik jedne stare kuće u selu Pasjača u blizini Malče, ali je Ninoslav tada uspio da pobjegne. Uhapšen je 5. januara na malčanskom groblju u blizini svoje kuće.

Optužnica protiv njega je podignuta krajem marta. Zbog zaštite interesa oštećene, nije saopštena kvalifikacija djela koja mu se stavljaju na teret. Međutim, Jovanović se, kako saznajemo, žalio na optužnicu, negirajući da je djevojčicu zlostavljao na način kako je to opisano u optužnici, što je Apelacioni sud odbacio.

Današnjem pripremnom ročištu prisustvovaće, između ostalih i roditelji M. K., koji u ovom procesu imaju status oštećenih, dok će javnost biti isključena, sve do objavljivanja prvostepene presude. Za dela za koja je optužen, Jovanoviću preti najmanje deset godina zatvora, do doživotne robije.

Jovanović je djevojčicu oteo na putu do škole. Predstavio se kao novi školski domar i uz ubjeđivanje da mu pomogne da nađe školu, namamio je da uđe u auto koji je prethodno ukrao. Čim je djevojčica shvatila šta joj se sprema, pokušala je da pobjegne, ali nije uspjela.

Najprije ju je sakrio u zemunici pored Malče, koju je iskopao znatno ranije, očigledno pripremajući teren za svoje namere, a potom ju je krio u napuštenim kućama u selima između Malče i Knjaževca. Tragovi su nalaženi na mnogim mjestima, ali je Jovanović, koji odlično poznaje svaki pedalj ovog kraja, uvek bio "za dlaku" brži od policije. Uhapšen je dva dana pred Božić.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.