I Skoplje ima rekordera

Mala šampionka: Rođena djevojčica od preko pet kilograma FOTO

  • 12.03.2019. 12:55

Nakon što se krajem februara u Skoplju rodila najveća beba u Sjevernoj Makedoniji, dječak težak 5.700 grama, malu šampionku dobio je i Beograd. 

Naime, Beograđanka Mila je na svijet došla 11. marta u porodilištu KBC Zvezdra. Posebna je zbog toga što je rođena sa 5.250 grama.

Doktor Ivan Bojović ističe da su bebe koje su na rođenju teže od četiri kilograma rijetkost i da su, od 2.200 porođaja tokom prošle godine u porodilištu KBC Zvezdra, tek tri bebe imale više od 5.000 grama.

Milina mama se osjeća dobro, prvi postoperativni dan protiče uredno. Imala je dobro kontrolisanu trudnoću i regulisan šećer, što je važno jer su krupne bebe vrlo često iz trudnoća u kojima nije regulisan šećer trudnice.

BEBA REKORDER I U SKOPLJU

Na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Skoplju rođena je najveća beba u Sjevernoj Makedoniji. Zdrava muška beba na svijet je došla prošlog mjeseca i rođena je prirodnim putem.

Sa Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Skoplju ističu da se radi o svojevrsnom kuriozitetu, jer se prosječna težina beba prilikom porođaja kreće između 3.000 i 4.000 grama.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?