Mala Monika puštena iz bolnice, konačno stigla kući

  • 17.01.2020. 12:44

Mala Monika K. (12) iz okoline Niša, djevojčica koju je u zatočeništvu 10 dana držao Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin, puštena je danas sa Dječje klinike niškog KC na kućno liječenje.

"Svi smo čekali ovaj dan kada će naše dete da dođe kući, kada će sva ova agonija da prestane", rekla je majka Aleksandra po Monikinom izlasku iz bolnice, prenosi "Kurir".

Podsjetimo, Moniku je na putu do škole oteo i 10 dana u zatočeništvu držao osumnjičeni Ninoslav Jovanović, koji se sa njom skrivao po zemunicama i napuštenim kućama u knjaževačkom i niškom kraju.

Poslije toga, kada je Jovanović vidio da im je potraga za petama, a na saslušanju je rekao "da su policajci bukvalno prolazili pored njih dvoje", oni su se pješke uputili u malčanski kraj, odnosno selo Pasjača. Dok je potraga bila u knjaževačkom kraju, 29. decembra, mještanin Emil Savić je došao u svoju rodnu kuću iz Niša i zatekao djevojčicu i otmičara koji je pritom pobjegao kroz prozor. Djevojčica je nađena živa, ali iscpljena od višednevnog pješačenja. Ona je poslije provedenih dvadesetak dana u Kliničkom centru, prema riječima ljekara, danas konačno puštena kući.

Ispred porodične kuće, sačekali su ih rođaci, komšije i prijatelji kako bi je pozdravili i zagrlili jer su poslije mnogo muka svi zajedno dočekali današnji dan i srećan kraj - da se djevojčica vrati svojim lutkama, igračkama i svom nekadašnjem životu.