Šokantno svjedočenje

Makro Mihajlo Maksimović pred sudom: "Djevojke su zarađivale 10.000 evra mjesečno"

  • Izvor: Kurir
  • 06.08.2021.19:48

Mihajlo Maksimović i njegov brat Dušan Milenković, danas su na pripremnom ročištu pred početak suđenja u Višem sudu u Beogradu, priznali da su posredovali u prostituciji.

Osim ovih, najpoznatijem estradnom makrou Mihajloviću, na teret se stavljaju i optužbe za trgovinu ljudima jer je navodno djevojke koje su radile za njega primoravao da redovno idu na ljekarske preglede, treniraju i idu na seanse kod lajfkouč trenera, ali je ovaj dio optužnice on odbacio navodeći da nije kriv.

– Održano je pripremno ročište na kom su se optuženi kratko izjasnili o krivici, a početak suđenja, na kom će ponovo moći da iznesu odbranu zakazan je za 5. oktobar – kaže sagovornik Kurira.

Maksimović je, podsjetimo, uhapšen u januaru 2019. i godinu i devet mjeseci je proveo iza rešetaka a od novembra prošle godine je u kućnom pritvoru. Na početku suđenja, koje je danas zbog promjene u sastavu vijeća krenulo iznova, kako je Kurir pisao, on je izjavo da je podvođenje organizovao kao ozbiljno preduzeće i objasnio da su djevojke radile dobrovoljno i mesečno zarađivale oko 10.000 evra.

Govoreći o poslu koji je vodio, rekao je i da nije “svetac, jer je i sam zarađivao na posredovanju u prostituciji izmedu klijenata i djevojaka”, ali da su sve one za njegovu “firmu” radile zato što su tako željele, kao i da su mogle da je napuste kada kog požele.

– Djevojke nisam vrbovao, niti ih primoravao na bilo šta. Sve je bilo na dobrovoljnoj bazi, one su zaradivale 70 procenata, a meni je ostajalo 30 odsto od ugovorenog posla – ispričao je on navodno ranije pred sudom i objasnio da nije ulazio u to da li su devojke koje za njega počinju da rade u dobroj ili lošoj materijalnoj situaciji, “jer to njemu nije bilo važno”.

Tada je govorio i o tome da je bio svjedok toga kako su se neke od njih menjale i postajale bahate prema novcu što su više zarađivale.

Podsjetimo, jedna od oštećenih u postupku protiv Maksimovića, kako je Kurir ranije pisao, je i stilistkinja koja je u svom iskazu priznala da je tri godine radila kao prostitutka za Mihajla Maksimovića, sve dok je u jednom poznatom hotelu sa koleginicom i klijentima nije uhapsila policija. Ona je tada potvrdila da je Mihajlo djevojkama pronalazio klijente i od njih uzimao 30 procenata, a da su one mjesečno zarađivale oko 10.000 evra.

– Najviše posla imala sam tokom košarkaškog turnira fajnal-for Evrolige, koji je održan u maju 2018. u Beogradu. Ja sam imala pet klijenata zaredom – ispričala je navodno na saslušanju stilistkinja.

Tagovi: