Uzrok požara svijeća

Majka djevojčice (7) nastradale u požaru - Njene sestre stalno pitaju gdje im je seka, nemam snage da im kažem

  • 16.05.2021.08:47

Djevojčica Lj. J. (7) poginula je u požaru u naselju Šašinci kod Rume, a njena majka (28), sestre stare 9, 5 i 4 godine teško su povrijeđene, kad je u kupatilu pala svijeća i zapalila im kuću, u kojoj inače nema struje.

Tragedija se dogodila u petak u četiri sata ujutru, a nesrećnu djecu iz požara je spasavao ujak, mladić star 17 godina.

- Moja sestra je s djecom i bratom spavala u kući kad je izbio požar. Najvjerovatnije je krenuo iz kupatila i raširio se po kući. Budila je brata i vikala da im gori kuća - priča za Kurir Ljilja J, tetka djevojčica i dodaje:

- On je izvukao tri sestričine koje su spavale u dnevnoj sobi, ali se Lj. J. uplašila i pobjegla u drugu sobu. Tu se onesvijestila i on nije mogao od dima da dođe do nje. Poslije je i tu prostoriju zahvatio požar.

Kako kaže, vatrogasci su ugasili požar, a sestra i djeca su prebačeni u bolnice.

Majka i dvije starije djevojčice nalaze se u bolnici u Sremskoj Mitrovici, dok je treća u Tiršovoj.

Isjekli joj struju

- Djevojčici je opečen stomak, a mojoj sestri ruka i lice. Ona ne zna da joj je kćerka nastradala, misli da je izvučena. Sestre stalno pitaju gdje im je sestra, dozivaju je, pitaju se zašto nema njihove seke - kaže neutješna Ljilja.

Inače, majku nastradale djevojčice muž je ostavio dok je bila trudna.

- Za djecu ne pita i tvrdi da su dvije djevojčice njegove kćerke, a ove dvije mlađe ne, iako on dolazi povremeno. Strašna tragedija nas je zadesila. Nije imala struju godinu dana, sjedili su uz svijeću - pričaju njene sestre.

Kako kažu, njih je u porodici devetoro braće i sestara.

- Naš brat koji je spasavao djevojčice bio je kod njih, spavao je tamo. Ni njemu sad nije dobro, nagutao se dima, mislimo da ćemo ga odvesti u bolnicu pošto ne može da se probudi - dodaju sestre.