Bivši komandanti takozvane OVK

Ljuštaku i Mustafa otputovali u Hag

  • 13.01.2019. 12:45

Bivši komandanti takozvane Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/ Sami LJuštaku i Rustem Mustafa otputovali su danas u Hag, gdje će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, prenijeli su prištiski mediji.

"LJuštaku će u Hagu biti saslušan 16. januara, dok će se pred tužiocima suda Mustafa pojaviti 14. januara", rekao je njihov advokat Arian Koci. 

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala DŽefri Najs braniće LJuštakua pred Specijalnim sudom, prenio je prištinski "Ekspres". 

Izvor Srne navodi da će se Rustem Mustafa, komandant zone Lab, područja u opštini Podujevo, i njegov saborac LJuštaku, komandant zone Drenica, suočiti sa pitanjima koja se odnose na direktnu odgovornost za ubistva više stotina Srba u regionima Laba i Drenice. 

"Imamo informacije da će Mustafa morati da odgovara na pitanja koja se odnose na ubistva i zločine počinjene u selu Livadice, zatim u području Bajgore i za zločine koji su počinjeni u takozvanim logorima OVK, kojih je bilo na desetine u regionu Podujevo-Priština-Kosovska Mitrovica", kaže sagovornik Srne. 

Srna u policijskim izvorima u Prištini saznaje da će LJuštaku morati da odgovori na brojna pitanja koja se odnose na zločine u Volujku, Jošanici, Likošanima, Donjem i Gornjem Obrinju, kao i u regionu Čičavice, područje opština Vučitrn, Srbica i Glogovac.

Тагови: